OMS, avertisment DUR despre situația din Europa. Cum se compară România

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că media zilnică de morți cauzate de Covid-19 a crescut accelerat față de săptămâna trecută, în Europa.

Conform BBC, purtătorul de cuvânt al OMS, dr. Margaret Harris, a transmis că Franța, Spania, Marea Britanie, Olanda și Rusia sunt principalele responsabile pentru o creștere cu mai bine de o treime a morților, față de săptămâna precedentă. „Îngrijorarea... este că unitățile de terapie intensivă din spitale încep acum să se umple cu oameni foarte bolnavi”, a explicat ea.

„În întreaga regiune europeană vedem o creștere intensă și chiar alarmantă a cazurilor și morților”, a continuat dr. Margaret Harris, adăugând că sunt cu „aproape 40%” mai multe morți cauzate de Covid-19 față de săptămâna trecută. „În ciuda unei gestionări mai bune a capacității spitalelor, aceste unități din câteva țări încă se umplu cu viteză”.

În ultima săptămână, România a avut 578 de decese cauzate de Covid-19, cu 25% mai mult față de săptămâna anterioară, deci sub creșterea europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel