OMS a format o echipă de experți care să depisteze din timp următoarele pandemii

 Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

OMS și-a prezentat noua echipă însărcinată cu depistarea noilor agenți patogeni și cu originea coronavirus.

Peste douăzeci de experți de rang înalt, inclusiv virusologul german Christian Drosten, vor avea sarcina grea de a investiga pentru OMS noii agenți patogeni și de a analiza din nou originea coronavirusului. Pandemia a arătat că lumea, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății (OMS), nu este pregătită.

Prin urmare, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunțat în această vară lansarea unui „Grup științific consultativ cu privire la originile noilor agenți patogeni”, numit SAGO după acronim.

După mai multe consultări, OMS a selectat 26 din 700, printre care, pe lângă virusologul german Christian Drosten, se află doctorul Inger Damon, de la Centrele Federale SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), Dr. Jean-Claude Manuguerra, virolog la Institutul Pasteur din Franța și dr. Yungui Yang, director adjunct al Institutului de Genomică din Beijing.

„În conformitate cu procedurile OMS, va exista o perioadă de discuții publice de două săptămâni pentru ca OMS să primească comentarii cu privire la propunerile de membri SAGO și să pună în aplicare formalitățile pentru prima întâlnire (...)”, a detaliat agenția ONU în un comunicat de presă.

Unii experți selectați au participat deja la misiunea științifică comună OMS-China privind originile coronavirus, cum ar fi olandeza Marion Koopmans și vietnamezul Hung Nguyen, potrivit LaLibre.be.

MEDICAMENTUL Molnupiravir, nouă ARMĂ împotriva COVID. OMS, anunț

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat marţi că studiază datele privind eficacitatea Molnupiravir, un medicament oral sub formă de pastile anti-COVID-19. 

Medicamentul este dezvoltat de compania farmaceutică germană Merck. OMS transmite că "ar putea fi o nouă armă de luptă împotriva pandemiei", relatează EFE, conform Agerpres. 

"Este un progres interesant, deşi trebuie să vedem toate datele complete", a declarat la o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier.

Anunțul companiei Merck



Compania Merck a anunţat luni că a depus la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) o cerere de autorizare în regim de urgenţă a pastilei sale anti-COVID-19 care, potrivit unui studiu clinic, reduce cu aproximativ 50% riscul de spitalizare şi de deces pentru pacienţii diagnosticaţi cu această maladie. Acest tip de tratament cu pastile, uşor de administrat, este extrem de aşteptat şi considerat o modalitate eficientă de combatere a pandemiei.

Christian Lindmeier a precizat că vaccinurile şi medicamentele împotriva COVID-19 nu sunt singura armă de combatere a noului coronavirus, amintind că purtarea măştilor sanitare şi distanţarea fizică sunt de asemenea utile, mai ales pentru persoanele care nu au încă acces la produse farmaceutice (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel