OMNIA TURISM. OUG care afectează toate agențiile de turism

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a luat o decizie radicală după situația înregistrată în cazul agenției de turism, Omnia Turism. 

Guvernul va da o Ordonanță de Urgență prin care va împiedica toate agențiile de turism din România să vândă pachete turistice mai devreme de 12 luni de la data plecării. 

Acest lucru va fi impus printr-un amendament la OUG 107/1999 privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice. 

[citeste si]

”O să introducem un amendament, pentru că OUG 107/1999 modificată deja este în acest moment la Camera Deputaţilor, astfel încât nicio agenţie de turism nu va mai putea vinde pachete de servicii turistice mai devreme de un de zile. S-au vândut pachete de către Omnia Turism în martie 2017 până în noiembrie 2018. Nici nu exista nici planul de zbor al companiilor aeriene. Deci, early booking-ul şi vânzarea de servicii mai devreme de 12 luni vor fi interzise. O să impunem printr-un amendament şi va exista şi o sancţiune, inclusiv ridicarea licenţei de turism, dacă vinde cineva aşa ceva”, a precizat Mircea Titus Dobre într-o conferinţă de presă referitoare la situaţia Omnia Turism. 

Agențiile vor mai fi nevoite să declare o dată la trei luni mai multe informații legate de activitatea desfășurată, printre care și numărul total al turiștilor contractați, valoarea totală a pachetelor turistice vândute către turiști sau a celor reziliate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel