Patronul Omnia Turism s-a sinucis în această săptămână. Angajații nu mai sunt de găsit. Sediile sunt închise. Sunt turiști plecați în vacanță care au aflat acolo că serviciile pentru care au plătit nu sunt achitate de agenția Omnia Turism. În plus, sunt vacanțe plătite integral pentru 2018.
Încasări de 8 milioane de euro pentru vacanțe viitoare
Paguba produsă de Omnia Turism este cea mai mare de după revoluţie, în condiţiile în care agenţia a vândut pachete de aproximativ 7,5 milioane de euro pentru anul 2018 unui număr de 8.500 de clienţi, iar pentru perioada 17 octombrie - 31 decembrie 2017 au mai fost încasaţi 433.000 de euro de la 202 turişti, a declarat, miercuri, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, într-o conferinţă de presă.
”Din punct de vedere al legalităţii si al moralităţii, această agenţie de turism funcţiona perfect, îndeplinea toate caracteristice unei agenţii de bună credinţă. Erau clienţi care mergeau de 10 ani cu această agenţie. Ce vă pot spune la această oră este că pentru perioada 17 octombrie - 31 decembrie 2017 sunt 433.139 de euro încasaţi de la persoane fizice şi juridice, respectiv 202 clienţi care trebuiau să plece în excursie. Nu se mai poate, compania nu mai are aceşti bani. Fac apel către toate persoanele care au pachete achiziţionate prin această agenţie să nu se mai deplaseze chiar dacă au biletele de avion plătite, pentru că acele cazări nu sunt achitate. De asemenea, pentru anul 2018 sunt vândute pachete de aproximativ 7,5 milioane de euro pentru 8.500 de clienţi, persoane fizice şi juridice. Cred că este cea mai mare pagubă realizată de o agenţie de turism de după revoluţie încoace. Este un lucru grav”, a explicat Mircea Titus Dobre.
În conturile Omnia Turism, doar 30.000 de euro
Ministrul Turismului a precizat că Omnia Turism, companie prezentă pe piaţă din anul 1991 mai avea în conturi numai 30.000 de euro, iar ANAF va intra în control în această zonă pentru că în prezent nu poate preciza la cât se ridică paguba produsă bugetul statului.
În prezent, sunt 244 de turişti plecaţi prin Omnia Turism, o parte dintre ei luând decizia să îşi plătească singuri cazarea. Dobre a mai precizat că anul acesta a ridicat 88 de licenţe agenţiilor de turism din piaţă, la ora actuală existând 2.061 de agenţii de turism cu licenţă pe piaţa românească.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News