Omenirea, în pragul unui nou Război Rece. Putin anunță o reînarmare fără precedent a Rusiei

inarmare rusia
inarmare rusia

Premierul rus Vladimir Putin a anunţat o reînarmare "fără precedent" a Rusiei, ca urmare a politicii militare a SUA şi NATO, potrivit unui articol electoral dedicat apărarii, publicat, luni, în Rossiiskaia Gazeta, informează AFP.

"Epoca prin care trecem necesită o politică determinată de întărire a sistemului de apărare aerian şi spaţial al ţării. Este politica SUA şi NATO în materia apărării antirachetă care ne împinge să facem asta", a subliniat Putin. "23 de mii de miliarde de ruble (590 miliarde euro) vor fi consacrate în total pentru aceste obiective în următorul deceniu".

Forţele armate ale Rusiei vor primi peste 400 de rachete balistice intercontinentale moderne, peste 100 de aeronave militare şi peste 2.300 de tancuri noi, în următorii zece ani, a anunţat premierul rus Vladimir Putin, favorit în alegerile prezidenţiale de la 4 martie, relatează RIA Novosti.

El a precizat că printre dotări vor mai figura "peste 600 de aeronave moderne, inclusiv bombardiere de generaţia a V-a, peste o mie de elicoptere, 28 de sisteme de rachetă suprafaţă-aer de tip S-400, 38 de sisteme de apărare aeriană Vitiaz, zece sisteme de rachete tactice Iskander-M, peste 2.300 de tancuri moderne, circa 2.000 de arme şi sisteme autopropulsate de artilerie, precum şi 17.000 de vehicule militare".

Putin: Răspunsul Rusiei la scutul antirachetă va fi eficient şi asimetric

"Răspunsul militaro-tehnic al Rusiei la un scut global antirachetă al SUA şi la segmentul lui din Europa va fi eficient şi asimetric. Va exista un răspuns relevant la măsurile SUA în sfera apărării antirachetă", a afirmat premierul rus, într-un articol publicat luni în cotidianul Rosiskaia Gazeta.

Putin s-a declarat convins că "este vremea pentru măsuri decisive pentru construirea sistemului unificat de apărare aeriană şi spaţială a ţării". "Politica SUA şi a NATO privind instalarea scutului antirachetă ne obligă să întreprindem aceste acţiuni", a continuat el.

"Garanţia că nu va fi încălcat echilibrul global al forţelor este crearea propriului nostru sistem de apărare antirachetă, destul de costisitor (...), capacitatea de a trece de orice sistem antirachetă şi de a proteja potenţialul de reacţie rus", a notat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel