Omar Hayssam rămâne în închisoare. Cererea lui a fost respinsă de instanță, însă decizia poate fi contestată

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Judecătoria Moreni a respins cererea lui Omar Hayssam pentru eliberare condiționată, însă există posibilitatea contestării acestei decizii. Hayssam, cetățean sirian, se află în detenție în Penitenciarul Mărgineni și trebuie să îndeplinească o sentință de 23 de ani și patru luni.

Curtea a stabilit data de 25 octombrie 2024 pentru o nouă prezentare a cererii de eliberare condiționată.

„Respinge ca neîntemeiată cererea. Menţine termenul pentru rediscutarea cererii după data de 25.10.2024. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în minuta instanței.

Anterior, în 2019, magistrații Curții de Apel Ploiești au respins definitiv cererea de întrerupere a executării pedepsei pe motive medicale.

Omar Hayssam a fost găsit vinovat de răpirea celor trei jurnaliști români în 2005. El a fost condamnat pentru terorism. El a fost implicat în răpirea jurnaliștilor Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian.

Omar Hayssam a fost eliberat în anul 2006 pe baza diagnosticului de cancer în fază terminală, după care a fugit din țară. Apoi, după 7 ani a fost readus în România și a fost condamnat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel