Omar Hayssam, afaceri cu Biserica și cu TVR

omar1
omar1

Imperiul afacerilor lui Omar Hayssam mergea până la Biserica Ortodoxă Română  și  TVR. Una dinre firmele lui Haissam  derula  un contract de promovare prin care se folosea de imaginea unor mănăstiri.

În schimb, Bucovina Enterprises, vira sume de bani Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Contractul a fost semnat în 2004, iar întreaga campanie urma să fie promovată de TVR.

Omar Hayssam este judecat și în cazul prejudicierii SC Bucovina Mineral Water şi al SC Rio Soft Drinks, sirianul împrumutând bani în numele celor două companii, bani pe care nu i-a mai returnat niciodată. În acest fel, el ar fi trecut patrimoniile celor două firme în cadrul companiilor controlate de el.

Omar Hayssam este judecat de Tribunalul Bucureşti sub acuzaţia de delapidare, prejudiciul în acest caz fiind de aproape 80 de milioane de lei. Potrivit procurorilor, sirianul se mai face vinovat şi de evaziune fiscală, cu o pagubă de aproape 5 milioane de dolari. În Dosarul „Bucovina”, este acuzat şi de spălare de bani, cu un prejudiciu de peste 17 milioane de lei.

 Procurorii DIICOT susţin că Omar Hayssam, fratele său şi alţi doi oameni de afaceri au transferat uneia dintre firmele sale fantomă Fabrica de îmbuteliere de apă minerală Bucovina din Vatra Dornei. Acelaşi traseu l-a avut şi fabrica de sucuri Rio din Timişoara.

         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel