Omar Hayssam a rămas fără cetățenia română

Omar Hayssam nu mai are cetățenia  română. Magistrații  i-au respins contestatţia făcută în instanţă de fostul om de afaceri, informează cancan.ro

În 2016,  Comisia din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC) a decis retragearea cetăţeniei teroristului, însă acesta a contestat măsura în instanţă.

Sesizarea privind retragerea cetăţeniei române a lui Omar Hayssam a fost înaintată de Serviciul Român de Informaţii, având ca temei articolul 25 din legea 21/1991, litera d), potrivit căruia cetăţenia română se poate retrage persoanei care "este cunoscută ca având legături cu grupări teroriste sau le-a sprijinit, sub orice formă, ori a săvârşit alte fapte care pun în pericol siguranţa naţională".

[citeste si]

Omar Hayssam a fost condamnat la 23 de ani şi patru luni de închisoare, pedeapsa rezultată în urma contopirii condamnărilor primite în mai multe dosare, în una dintre cauze fiind condamnat pentru terorism. Sirianul a fost trimis în judecată în 14 octombrie 2005 şi condamnat definitiv, în lipsă, în 20 februarie 2008, la 20 de ani de închisoare pentru implicarea în răpirea jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, în martie 2005, la Bagdad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel