Om de televiziune ucis la Buzău.”L-am văzut întins pe pământul rece”

A murit în timp ce încerca să-și facă meseria cât mai bine cu putință. Aflase de un accident care se produsese în județul în care lucra și a plecat degrabă pentru a strânge imagini de la fața locului. Chiar în momentul în care s-a apropiat de maşina din şanţ pentru a lua detalii cu kilometrajul autovehicului avariat s-a produs tragedia. Laurențiu Păun – de profesie – cameraman un post de televiziune local – a fost strivit de o mașină și nu a mai avut nicio șansă de supraviețuire. 

[caption id="attachment_433805" align="alignleft" width="310"] Jurnal de Buzău[/caption]

În urma impactului, cameramanul a murit pe loc, sub privirea îngrozită a reporterului care-l însoţea. Din fericire, acesta din urmă a scăpat cu viață. Maşina care l-a accidentat pe cameraman era condusă de un italian de 25 de ani care, potrivit poliţiştilor, nu consumase alcool înainte de a se urca la volan.

Totul s-a petrecut într-o fracțiune de secundă

Laurenţiu Păun s-a apropiat de maşina din şanţ pentru a lua detalii cu kilometrajul maşinii avariate. La un moment dat, Mercedes-ul condus de un cetăţean italian a derapat, s-a răsucit de câteva ori pe şosea, a lovit alte două maşini şi l-a lovit în plin pe operatorul de imagine al TV Buzău. Reporterul a apucat să sară în şanţ, însă operatorul nu a mai avut nicio şansă. A murit la scurt timp după ce a fost scos de sub roţile Mercedesului, scrie Jurnalul de Buzău.

Camera de filmat a fost ridicată de poliţişti pentru a analiza ultimele imagini surprinse de operator.

Al treilea om din presa buzoiană care moare la datorie

Laurețiun Păun avea 31 de ani, absolvise o facultate din cadrul Academiei de Studii Economice și își dorea o carieră în televiziune. Este al treilea om de presa din Buzău care moare la datorie, după ce operatorul Ionuţ Barbu şi Elena Popescu au murit în deflagraţia din 24 mai 2004 de la Mihăileşti.

Colegii de breaslă au numai cuvinte de laudă la adresa lui Laurențiu Păun

La aflarea veștii triste, Mihai Bunăziua de la TV Buzău a scris un mesaj emoționant în memoria lui Laurențiu Păun.

”Astăzi, 2 martie, a plecat dintre noi colegul și prietenul nostru, Laurențiu Păun. Nu te vom uita niciodată! Vei rămâne în sufletele noastre, pentru că am învățat de la tine ce înseamnă modestia, bunătatea, ce înseamnă să fii om! Un om dedicat meseriei, trup și suflet, până în ultimul moment…Odihnește-te în pace, Laurențiu!” Corina Răchițeanu, de la ziarul Strada de Buzău, a scris de asemenea cîteva rânduri cutremurătoare: ”După ce vineri l-am văzut filmând, muncind, zâmbind, astăzi l-am văzut întins pe pământul rece, zăcând inert. E o imagine pe care n-am s-o uit ușor. Laurențiu a fost omorât de un italian imbecil, care a accelerat nebunește și căruia îi doresc să aibă aceeași soartă. Să ai liniște, Laurențiu, acolo unde ești!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel