Om de afaceri, acuzat că a beneficiat ilegal de fonduri UE

bani-euro
bani-euro

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Ştefan Radu, administrator al unei societăţi comerciale, pentru că a obţinut în mod ilegal fonduri de peste două milioane de lei din bugetul Uniunii Europene.

Conform DNA, inculpatul este acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

'În perioada 2010 - 2014, inculpatul Radu Ştefan, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul agricol, cu ocazia depunerii cererii de plată unică pe suprafaţă, cu intenţie, a determinat în anul 2010 o persoană să declare, fără vinovăţie, că exploatează în mod legal suprafaţa de 0,87 ha teren, care, în realitate, avea alt proprietar, iar în anii 2011 - 2014 a făcut personal, cu rea-credinţă, declaraţii în acest sens. Suprafaţa respectivă face parte dintr-un bloc fizic declarat integral de inculpat la APIA - Centrul Judeţean Călăraşi ca fiind utilizat de societatea sa, în condiţiile în care proprietarul de drept nu a arendat, concesionat sau dat în folosinţă acestuia terenul respectiv', spun procurorii.

În urma acestor demersuri, omul de afaceri a obţinut pe nedrept suma totală de 2.665,55 lei, din care 2.068,99 lei din bugetul Uniunii Europene şi 596,56 lei din bugetul naţional.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Călăraşi. Prejudiciul a fost acoperit în totalitate de către inculpat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel