Olt. Veste bună în lupta cu pesta porcină

Bogdan Cotigă / 15 Martie 2019 / 15:40 Salveaza PDF Comentarii
Porci
Porci

Focarele de pestă porcină africană din gospodăriile din comunele Rusăneşti şi Cilieni au fost stinse în această săptămână, având în vedere că anul acesta nu au mai fost înregistrate focare pe teritoriul judeţului, au anunţat vineri reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt.

 În gospodăriile în care au fost înregistrate focarele de pestă porcină africană au fost duşi în luna februarie porci santinelă. După ce au fost declarate închise focarele de PPA din Rusăneşti şi Cilieni, exploataţiile din cele două localităţi pot fi repopulate cu suine. 'În această săptămâna au fost stinse cele 5 focare de pestă porcină africană (PPA) din gospodăriile nonprofesionale din localităţile Rusăneşti şi Cilieni şi s-au ridicat măsurile sanitare veterinare specifice din zonele cu restricţii.

Nu au mai fost confirmate focare noi

De la începutul anului 2019, până în prezent nu au mai fost confirmate focare de pestă porcină africană pe teritoriul judeţului Olt, situaţia epidemiologică fiind staţionară. Menţionăm că achiziţia de porci în aceste localităţi se va face cu respectarea procedurilor din manualul operaţional pentru combaterea PPA, până la finalizarea procedurii de repopulare', informează DSVSA Olt. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24