Olt: Suprafaţa cu rapiţă din judeţ a scăzut la numai 4.000 ha, în urma secetei din toamnă

Culturile de rapiţă înfiinţate în toamna trecută au fost în cea mai mare parte înlocuite, din cauză că au fost compromise de lipsa precipitaţiilor, cu unele de floarea soarelui şi porumb, iar în prezent a mai rămas cultivată cu rapiţă numai suprafaţa de 4.000 de hectare, a anunţat marţi directorul Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Dragoş Drăghicescu.

Acesta a precizat că din cauza lipsei de precipitaţii din toamna anului 2018 culturile de rapiţă au fost compromise în proporţie mare, astfel că din peste 25.000 de hectare însămânţate au mai rămas aproximativ 4.000 de hectare, iar pe restul suprafeţelor fermierii au semănat floarea-soarelui, porumb sau au înfiinţat culturi de primăvară.

Drăgicescu a explicat că anul acesta sunt depăşiri faţă de suprafeţele programate la majoritatea culturilor de primăvară, situaţie explicată prin înlocuirea rapiţei cu floarea- oarelui, porumb, ovăz şi orzoiacă. 'Din cauza lipsei de precipitaţii din toamnă, rapiţa a fost compromisă în cea mai mare parte, iar fermierii au înlocuit-o în această primăvară.

Aşa se explică şi depăşiri faţă de suprafaţa programată la floarea - soarelui, porumb etc. Acum culturile arată bine, porumbul şi floarea-soarelui sunt în perioada de răsărire şi formare a primelor frunze adevărate', a spus Dragoş Drăghicescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel