Olt: Focarul de pestă porcină africană de la Şerbăneşti a fost stins

[] []

14 mai 2019 / 17:48
Salveaza PDF Comentarii

Focarul de pestă porcină africană de la o gospodărie din comuna Şerbăneşti a fost stins marţi, fiind ridicate şi măsurile sanitar-veterinare specifice zonelor cu restricţii, au anunţat reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt.

Potrivit unui comunicat al DSVSA Olt, remis marţi, în gospodăria din Şerbăneşti afectată anul acesta de pestă porcină africană (PPA) a fost introdus luni un porc santinelă. Proprietarul exploataţiei din Şerbăneşti afectată de PPA a fost despăgubit cu 7.370 de lei pentru cei nouă porci ucişi.

Înainte de a declara stins focarul de PPA de la Şerbăneşti, echipe de medici veterinari au efectuat recensământul şi examinarea clinică a tuturor porcilor din exploataţiile nonprofesionale din zona de supraveghere şi de protecţie a focarului.

Totodată, au fost prelevate 652 de probe de la porci domestici din zona de protecţie, iar rezultatele testării au fost negative la PPA. În judeţ au fost stinse toate focarele de PPA, cel de la Şerbăneşti fiind ultimul care a apărut. Pesta porcină africană a fost confirmată la Şerbăneşti în luna martie, la o gospodărie. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27