Olt: Evadaţii din Buziaş, căutaţi de forţele de ordine într-o pădure din Gârcov

Doi tineri având semnalmentele celor care au evadat de la Centrul pentru Măsuri Educative Buziaş din judeţul Olt sunt căutaţi într-o zonă împădurită din sudul judeţului Olt, din comuna Gârcov, de peste 120 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră din Olt şi Teleorman, dar şi cu ajutorul unor piloţi de la Inspectoratul General de Aviaţie şi cu voluntari ai Asociaţiei "Rescue 4x4".

În acţiunile de căutare sunt folosiţi şi câini de urmă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu, în urmă cu circa două, în comuna Gârcov, poliţiştii au observat un autoturism despre care existau informaţii că ar fi fost folosit pentru deplasarea celor doi evadaţi. La vederea poliţiştilor, tinerii respectivi au fugit în pădure şi sunt în continuare căutaţi. În încercarea de a-i prinde pe cei doi, poliţiştii au tras şi focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube.

"În timp ce verificau împrejurimile, poliţiştii au observat doi tineri cu semnalmentele celor căutaţi, iar la vederea forţelor de ordine, aceştia au fugit într-o zonă împădurită. Au fost efectuate două focuri de avertisment cu armamentul din dotare, în plan vertical. În urma acestora nu au rezultat victime sau pagube materiale. Se continuă căutările în vederea depistării celor două persoane evadate", a informat Alexandra Dicu.

Doi tineri, de 19 şi 21 de ani, care aveau de ispăşit condamnări în Centrul de Reeducare Buziaş au evadat marţi seara, sărind gardul împrejmuitor.

Potrivit unui comunicat al Centrului de Reeducare Buziaş, remis AGERPRES, este vorba despre Soare Claudiu Florin, în vârstă de 19 ani, condamnat la un an şi zece luni pentru furt calificat şi despre Teglas Samuel, în vârstă de 21 de ani, care avea o condamnare de doi ani şi 204 zile, pentru tăinuire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel