Olt: Deşeuri depozitate pe malul apelor sau în vecinătatea acestora, în 29 de localităţi

Zeci de depozitări de gunoaie au fost găsite pe malurile unor cursuri de apă ori în vecinătatea acestora, în timpul verificărilor efectuate în lunile martie şi aprilie de reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor şi reprezentanţi au unor instituţii de protecţie a mediului din judeţul Olt.

Potrivit unui raport al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Olt, prezentat marţi, la Colegiul Prefectural, depozitări de deşeuri pe malul apelor sau în apropierea malurilor au fost găsite în 29 de localităţi, în mai multe puncte, frecvent în apropierea unor poduri.

Cea mai mare depozitare de gunoi de pe malul sau din apropierea malului unei ape a fost găsită în oraşul Scorniceşti, în satul Piscani, în aval de un depozit închis, unde cantitatea deşeuri era de 2.000 de metri cubi. O cantitate mare de gunoaie - 500 metri cubi - a fost găsită şi în comuna Văleni, în apropierea râului Vedea, în zona fabricii de cărămidă, iar la un pod peste pârâul Călmăţui, în comuna Radomireşti, erau circa 30 de metri cubi de deşeuri. Circa 30 de metri cubi de gunoaie erau depozitate şi la poduri peste ape din comunele Sârbii - Măgura şi Nicolae Titulescu.

În alte 24 de localităţi din judeţul Olt depozitările de deşeuri erau mai mici, în cantităţi între un metru cub şi 10 metri cubi. Potrivit raportului citat, administraţiile locale trebuie să salubrizeze zonele unde au fost găsite aruncate deşeuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel