Olt: Un parc de 3,2 hectare, amenjat cu 13 milioane lei, inaugurat la Slatina

Cel mai mare parc din municipiul Slatina, cu o suprafaţă de 3,2 hectare, situat pe locul fostei unităţi militare din oraş, a fost inaugurat vineri, mai devreme cu aproape un an faţă de termenul prevăzut iniţial, investiţia în amenajarea acestuia fiind de 13 milioane lei. 

Potrivit primarului Municipiului Slatina, Emil Moţ, fondurile pentru acest parc, numit 'Parcul Tineretului', au fost asigurate integral de la bugetul local, iar majoritatea lucrărilor au fost finalizate pentru a putea fi deschis parcul, însă mai sunt de finalizat lucrările la terenul de sport multifuncţional, care va fi deschis săptămâna viitoare, precum şi la pavilion. Moţ a arătat că noul parc este amenajat după un concept occidental, nu vor mai interdicţii de a călca pe iarbă, are două locuri de joacă, mobilier specific, iluminat arhitectural şi iluminat în zonele pietonale, grupuri sanitare, pistă de tartan pentru alergat, terenul de sport multifuncţional.

Lucrările de amenajare a Parcului Tineretului au inclus şi plantarea a 386 de arbori şi construcţia unei străzi. 'Foarte mulţi slătineni se bucură de noul parc, este o investiţie 100% a primăriei, numai fonduri locale, am urmărit-o permanent în ultimul an de zile, de când a început construcţia. Au trecut trei ani de zile de la idee, (...) apoi studii de fezabilitate, proceduri de licitaţie şi lucrarea efectivă', a spus Emil Moţ. Pe aleile şi spaţiile verzi din noul parc a fost deschis vineri şi Street Food Festival, primul eveniment din acest tip din municipiul Slatina.

'Este un alt concept, mâncarea este altfel, mai sofisticată, nu obişnuiţii mici şi bere. Oamenii pot să stea pe iarbă, să discute, să se simte bine, copii folosesc iarba să se relaxeze, e un lucru nou pentru Slatina, preluat din oraşele vest-europene şi sper să prindă', a spus Emil Moţ referitor la noul parc şi la festivalul de street food. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel