Olt: Sistem de semaforizare pus în funcţiune în Balş, pentru fluidizarea traficului

Sistemul de semaforizare inteligentă în oraşul Balş, unde aproape zilnic se formează coloane de maşini încă de la intrarea în localitate, a fost pus în funcţiune miercuri cu scopul de a fluidiza traficul, au anunţat reprezentanţii Primăriei Balş şi ai Direcţiei Regionale de Drumuri Craiova.

Semafoarele puse în funcţiune joi comunică între ele, iar pietonii, pentru culoarea verde, trebuie să apese pe un buton amplasat pe piloni. 'Pentru fluidizarea traficului rutier în localitatea Balş au fost puse în funcţiune semafoarele electrice.

DRDP Craiova a instalat un sistem de semafoare 'inteligent' care, pe baza unor bucle inductive, calculează timpii de verde/roşu pentru a asigura un flux de trafic fără ambuteiaje. Toate semafoarele comunică între ele astfel încât, circulând cu viteza recomandată, şoferii vor avea verde în toată localitatea', a anunţat miercuri, pe facebook, DRDP Craiova.

Punerea în funcţiune a sistemului de semaforizare inteligentă în Balş, până la finalul lunii iulie, a fost anunţată în urmă cu trei săptămâni de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, acesta afirmând că scopul noului sistem de semafoare este de a fluidiza traficul. Oraşul Balş este traversat de DE 574 (DN 65) iar în unele zile, coloanele de maşini se formează de la câţiva kilometri înainte de intrarea localitate, de la pădurea Saru. Pe acest drum, în Balş, se produc anual mai multe accidente rutiere grave şi mortale în care sunt implicaţi pietoni care traversează strada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel