EXCLUSIV  Olivia Steer, premiată. Cine a asistat la momentul halucinant. Măiță: Mascaradă și batjocură

Olivia Steer, vedeta superbă care ne învață să luăm tămâie pentru a ține departe cancerul, a fost premiată, miercuri seară, la Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate. Ce paradox, nu? Și toată mascarada în fața unor profesioniști în domeniul sănătății care știu, cu adevărat, ce înseamnă să tratezi oamenii de cancer.

Olivia Steer ar putea să ne dea sfaturi pentru a avea un ten frumos, dar nu! Merge mult mai departe, până acolo unde nu se pricepe. Deși nu are cunoștințe medicale, promovează comportamente medicale riscante, potențial cauzatoare de îmbolnăvire și chiar moarte, precum refuzul vaccinării sau evitarea tratamentului medical pentru cancer, așa cum a sesizat Ana Măiță, președinta Asociației Mame pentru Mame.

Rodica Nassar nu o cunoaște pe Olivia Steer

(w670)

(RODICA NASSAR)


Dar, lăsând acest aspect la o parte, un lucru care m-a șocat a fost faptul că la eveniment a participat și Rodica Nassar, secretar de stat în MINISTERUL SĂNĂTĂȚII! Și uimirea nu s-a oprit aici. Rodica Nassar, care lucrează în Ministerul Sănătății, și ar fi trebuit să îi cunoască pe cei mai vocali antivacciniști, spune că habar nu are cine este Olivia Steer și nici nu știe ideile pe care le exprimă. Țineți cont că nu vorbim despre un secretar de stat la Ministerul Economiei, ci la Ministerul Sănătății...

BREAKING NEWS  Olivia Steer s-a dezlănțuit după retragerea premiului. Pune tunurile pe un mare brand

 

Am discutat cu Ana Măiță, președintele Asociației Mame pentru Mame, vizavi de acest subiect.

DC News: Cum vedeți faptul că doamna Rodica Nassar nu este la curent cu ideile promovate de Olivia Steer?

Ana Măiță: Înainte de toate, vreau să spun că a fost o mirare să văd lipsa de reacție a celor prezenți care au stat pe scaune și au tăcut în momentul în care Olivia Steer a urcat pe scenă pentru a fi premiată. Îmi este greu să cred că doamna Rodica Nassar nu știa. Este o persoană cu mare influență și vizibilitate, o persoană bine ancorată în tot ceea ce se întâmplă în sănătatea din România. Aș fi vrut să văd că renunță la premiu, dar nu a făcut-o. A fost o mirare și o dezamăgire totală. Mă mâhnește că, în acea sală, în care se aflau adevărați profesioniști ai sănătății, oameni care luptă în fiecare zi pentru viața pacienților, oameni ca doamna Carmen Orban, care se luptă zilnic cu cancerul, face poate cea mai grea meserie, au fost fără reacție. Trebuia să fiu acolo, pentru că am fost invitată, dar nu am reușit să ajung. Dacă eram în sală și vedeam această grozăvie petrecându-se live, m-aș fi ridicat și aș fi spus că așa ceva nu se poate și că este o mascaradă și o batjocură la adresa sănătății românilor, la adresa sistemului medical și o batjocură la adresa adevăraților profesioniști. Nu înțeleg de ce acești oameni nu au avut reacție.

DC News: Poate din prea mult bun simț.

Ana Măiță: Poate le-a fost jenă, fiecare poate să-și găsească scuze, dar cred că este cazul ca oamenii care știu ce înseamnă medicină, și luptă pentru viață și sănătate, să nu permită alăturarea numelui lor cu numele Oliviei Steer care este unul dintre cele mai toxice personaje din spațiul public românesc în ceea ce privește informațiile despre sănătate.

(w670)

(ANA MĂIȚĂ)

DC News: Este un paradox greu de înțeles. De ce credeți că, în România, un om ca Olivia Steer, în loc să fie marginalizată, este premiată?

Ana Măiță: Din păcate, vocile antivacciniste din rândul vedetelor TV nu sunt doar la noi, ci și în alte țări. Aceasta este puterea imaginii. Mirajul sticlei ne face să credem că cine apare mai mult la televizor este mai înțelept și are autoritate pe orice subiect. Este o iluzie periculoasă. Trăim într-o lume în care Internetul asigură o platformă facilă oricui spre mase întregi de oameni, iar doamna Olivia Steer, deși nu mai apare de mult pe sticlă, a reușit să devină o voce foarte vocală în spațiul online. A făcut ceea ce, din păcate, autoritățile și adevărații profesioniști abia acum au început să facă: a vorbit cu oamenii în permanență, a vorbit cu ei când le era mai greu, când erau bolnavi, când aveau dubii legate de vaccinare, a arătat deschidere și empatie. Este o doamnă superbă, are o imagine impecabilă estetic vorbind și este un extrem de bun comunicator. Avem cu toții de învățat, și mai ales autoritățile, de la Olivia Steer în ceea ce privește comunicarea despre sănătate. Problema este că informațiile pe care le oferă sunt total anti-științifice, fără nicio bază în medicină, sunt informații false și periculoase care pot duce la deces.

[citeste si]

DC News: Ce ne puteți spune despre Asociația pentru o viață sănătoasă, organzația care a făcut posibil evenimentul? Nu există foarte multe informații despre aceasta.

Ana Măiță: Florentina Opriș, președinta asociației, este o doamnă foarte drăguță care și-a făcut un nume în această zonă a promovării sănătății. Este foarte bună la ce face, dar nu poți să organizezi o gală care se numește "Gala femeilor care dăruiesc sănătate" și să o premiezi pe Olivia Steer. Din comunicatul pe care ulterior l-a dat doamna Florentina Opriș, reiese foarte clar că dânsa a retras premiul la presiunea sponsorilor și a opiniei publice, nu cred că și-a dat seama că a greșit. Îmi este imposibil să înțeleg de ce o doamnă ca Florentina Opriș, care a avut contact cu adevărați profesioniști și a văzut ce înseamnă medicina, a putut să se lase convinsă de Olivia Steer. O cunosc personal, o admir, dar m-a dezamăgit de această dată. Încă de dimineață, m-am simțit datoare să denunț această mascaradă și să determin sponsorii să ia atitudine pentru că nimeni, în sală, nu s-a ridicat când Olivia Steer a fost premiată. Sper să servească drept învățătură de minte tuturor celor care nu înțeleg că este inacceptabil să promovezi astfel de personaje toxice în gale de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel