Olivia Steer, cel mai TOXIC sfat de sănătate dat prin puterea exemplului. ATENȚIE! Duce la moarte

foto: Olivia Steer, Facebook
foto: Olivia Steer, Facebook

România este pe primul loc în Europa la numărul de decese provocate de cancerul de sân, ovarian și de col. 

Acest fapt nu ar trebui să mire pe nimeni. Româncele nu prea se înghesuie la medic să facă acele controale anuale, dacă nu le doare ceva. Problema este când oameni celebri, cum ar fi Olivia Steer, transmit mesaje care pot provoca deces. Soția lui Andi Moisescu a zis că ea nu merge la medic să-și facă nici test la sân, nici Papanicolau.

”A venit din nou acea perioadă specială a anului, cînd iar nu îmi fac mamografie, nici test Papanicolau, nici nu port fundițe roz”, a scris Olivia Steer pe Facebook susținând astfel că este bine să nu mergem la controalele anuale, controale care ne salvează de la moarte!

Mesajul ei a fost taxat de foarte mulți români uimiți de mesajul publicat.

Cancerul de sân este de departe cel mai frecvent dintre cancerele femeii

Deși nu este cunoscută cauza sa exactă, factorii de risc sunt din ce în ce mai bine identificați. Datorită mamografiei, depistarea precoce a acestui cancer a crescut semnificativ perspectiva vindecării. În fiecare an, cancerul de sân este responsabil de 77.000 de decese în Europa, dintre care 40% la femeile sub 65 de ani.

La fiecare două minute, în lume o femeie moare de cancer de col uterin

Cancerul de col uterin este o amenințare reală, dar nu e o fatalitate. Să îl previi e întotdeauna mai ușor decât să îl tratezi. Atunci când sunt depistate precoce prin efectuarea cu regularitate a testelor Babeș-Papanicolau, majoritatea semnelor inițiale ale cancerului de col uterin răspund bine la tratament, iar progresia către cancerul de col uterin poate fi astfel prevenită.

România se situează pe primul loc din Europa în ceea ce privește mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin, de 6,3 ori mai mult decât media țărilor din Uniunea Europeană.

Ce este Testul Babeș Papanicolau

În timpul unui test Papanicolau, celulele sunt răzuite sau periate de la nivelul colului și preparate pe o lamelă care va fi examinată microscopic. Scopul testului Papanicolau este detectarea modificărilor care pot indica un cancer de col.

Indicații

Specialiștii recomandă efectuarea anuală a unui test Papanicolau și a unui examen pelvin în cazul tuturor femeilor care sunt active sexual sau au fost active sexual până de curând, sau au ajuns la vârsta de 18 ani. Dacă o femeie a avut trei sau mai multe examene negative în ani consecutivi, testul Papanicolau poate fi făcut mai rar, la indicația medicului care o urmărește, după revizuirea factorilor de risc. Societatea oncologilor ginecologi recomandă efectuarea de teste Papanicolau anual pentru toate femeile, indiferent de ce s-a găsit la examinările anterioare.

Eficiența

Testul Papanicolau este foarte precis în detectarea cancerului de col uterin. El este mult mai puțin precis în detectarea cancerului de corp uterin (endometru), a trompelor uterine sau a ovarelor. În cazurile în care aceste tipuri de cancer sunt descoperite cu ajutorul unui test Papanicolau, se explică prin faptul că celulele canceroase au traversat trompele uterine și au ajuns în cavitatea uterină, apoi în colul uterin și în secreția vaginală.

În timpul unui test Papanicolau, celulele sunt răzuite sau periate de la nivelul colului și preparate pe o lamelă care va fi examinată microscopic. Scopul testului Papanicolau este detectarea modificărilor care pot indica un cancer de col.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel