Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori. Câte medalii a câștigat România

medalii-de-aur
medalii-de-aur

Lotul olimpic de matematică al României şi-a trecut în palmares 6 medalii - două de aur şi patru de argint - la a XXXVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, care s-a desfăşurat la Chişinău (30 aprilie - 5 mai).

Medaliaţi cu aur şi anul trecut, la Belgrad, Edis Memiş (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa) şi Leon-Roland Bălan-Tribus (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi-au reeditat performanţele, obţinând premii de acelaşi calibru, informează Ministerul Educației Naționale.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Sergiu-Ionuţ Novac (Colegiul Naţional 'C. Brediceanu' din Lugoj) - laureat cu argint în 2018, Darius-Cristian Lazea (Colegiul Naţional 'Gheorghe Şincai' din Baia Mare), Sebastian Mihai Şimon (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Dragoş Crişan (Colegiul Naţional 'Emil Racoviţă' din Cluj-Napoca). Echipa României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe (Universitatea din Bucureşti - Facultatea de Matematică şi Informatică) şi însoţită de prof. Dănuţ Aramă (Colegiul Naţional 'Costache Negri' din Târgu Ocna) şi prof. Cristian-Vladimir Cerbu-Sfarghiu (Colegiul Liceal Militar 'Ştefan cel Mare' din Câmpulung Moldovenesc).

Echipe participante din 17 țări

La ediţia 2019 a Olimpiadei Balcanice (competiţie de nivel regional) au participat echipe din 17 ţări: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Republica Moldova, România, Serbia şi Turcia (ţări membre cu statut permanent) şi Azerbaidjan, Italia, Kazakhstan, Arabia Saudită, Turkmenistan şi Marea Britanie (ţări cu statut de invitat).

Conform regulamentului de organizare şi desfăşurare, fiecare stat participant, cu excepţia celui organizator, are dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum 6 elevi din învăţământul liceal, a căror vârstă nu depăşeşte 20 de ani la data desfăşurării competiţiei. Probele presupun rezolvarea individuală a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră, pe durata a patru ore şi treizeci de minute, arată MEN într-un comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel