Oligarhul moldovean Plahotniuc îl felicită pe președintele azer Aliyev

Vlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc

Unul dintre cei mai bogați și influenți oameni politici din Republica Moldova, liderul partidului care conduce executivul de la Chișinău, a trimis laude către președintele reales al Azerbaijanului.

Site-ul azertag.az informează că Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova și președinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM), i-a adresat un mesaj privat de felicitare lui Ilham Aliyev, după câștigarea de către acesta din urmă a celui de-al patrulea mandat consecutiv în funcția de președinte al Azerbaijanului.

Mesajul lui Plahotniuc

„Permiteți-mi să vă felicit cu căldură pentru realegerea dumneavoastră ca președinte al Azerbaidjanului. Sub conducerea dumneavoastră, poporul din Azerbaijan a învățat stabilitate și dezvoltare și eu admir realizările dumneavoastră. Apreciez sprijinul acordat Republicii Moldova și sper că prosperitatea cooperării dintre țările noastre în anii următori.Sunt sigur că avem valori puternice și un scop pentru a asigura bunăstarea popoarelor noastre. Partidul Democrat și cu mine ne exprimăm personal speranța pentru continuarea dialogului în numeroasele sfere de interes comun”, scrie în mesajul trimis de Plahotniuc, tradus de unimedia.info.

Victorie cu 86%

Președintele în exercițiu Ilham Aliyev a câștigat alegerile prezidențiale anticipate, desfășurate într-o zi de miercuri pe 11 aprilie 2018, în condițiile în care principalele partide de opoziție au boicotat scrutinul, acuzând nereguli grave.

OSCE: Alegerile din Azerbaijan - o farsă

Un raport preliminar al OSCE publicat pe site-ul acestei instituții care a trimis observatori în țară a indicat că alegerile prezidențiale anticipate din Azerbaijan s-au desfășurat sub semnul lipsei unei competiții adevărate și al unui climat de drepturi și libertăți trunchiate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel