"Oligarhii ruși, extrem de IRITAȚI de politicile lui Putin". Ar plănui ELIMINAREA liderului de la Kremlin

"Oligarhii ruși, extrem de IRITAȚI de politicile lui Putin". Ar plănui ELIMINAREA liderului de la Kremlin / Foto: Pixabay
"Oligarhii ruși, extrem de IRITAȚI de politicile lui Putin". Ar plănui ELIMINAREA liderului de la Kremlin / Foto: Pixabay

Serviciile de informații ucrainene susțin că grupuri de oligarhi se gândesc la îndepărtarea lui Putin prin orice mijloace.

Serviciile de informații din Ucraina susțin că există grupuri de oligarhi ruși care își fac planuri să îl îndepărteze pe Valdimir Putin, chiar și prin eliminarea fizică a acestuia, contra unor importante sume de bani, scrie Ukrinform. Bogații Rusiei ar fi revoltați de politicile președintelui rus Vladimir Putin și și-ar dori să îl elimine de la putere, potrivit unui comunicat al serviciul de presă al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării di Ucraina.

„Oligarhul rus Peter Aven și miliardarul kazah Alexander Mashkevich s-au întâlnit la Moscova. În timpul întâlnirii, Aven a remarcat că oligarhii ruși sunt extrem de iritați de politicile lui Putin. Sancțiunile impuse Rusiei și unor anumiți oameni de afaceri din cauza războiului din Ucraina au lovit puternic averea miliardarilor ruși.”, se arată în comunicatul Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării a Ucrainei.

În comunicat se remarcă, de asemena, că marii afaceriști ruși caută în prezent modalități de a-l influența pe Vladimir Putin sau pe cei din cercul său apropiat. O misiune dificilă, complicată în special de faptul că liderul de la Kremlin este în strictă izolare și practic nu lasă pe nimeni să se apropie de el, mai ales pe oligarhii, pe care îi consideră „nesiguri”. Cu toate acestea, marii afaceriști ruși sunt pregătiți pentru cei mai radicali pași. Unii oligarhi discută chiar să plătească pentru îndepărtarea fizică a lui Putin, au susținut serviciile de informații ucrainene.

Cine sunt Petro Aven și Alexander Mashkevich

Petro Aven este un politician și om de afaceri rus și președinte al Băncii Comerciale Alfa-Bank Rusia. Potrivit Forbes, în 2021 a ocupat locul 30 în lista celor mai bogați 200 de oameni de afaceri din Rusia, cu o avere personală de 5,3 miliarde de dolari.

Alexander Mashkevich este un miliardar kazah, originar din Kârgâzstan. El este acum cetățean canadian și locuiește la Tel Aviv. Potrivit Forbes, în 2016 averea lui era de 1,5 miliarde de dolari.

Alfa-Bank România, precizare: Nu avem niciun fel de relație cu Alfa-Bank Rusia

Alpha Bank România precizează că nu are nicio legătură și niciun fel de relație cu Alfa-Bank Rusia și nici cu vreun alt grup financiar-bancar prezent în Rusia, Belarus sau Ucraina.

"Alpha Bank România este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. Grupul oferă o gama largă de produse și servicii financiare de înalta calitate atât în Grecia cât și în afară acesteia, având una dintre cele mai mari rate de adecvare a capitalului din Europa. Activitățile internaționale se extind pe lângă România, și în Regatul Unit,  Luxemburg și Cipru.

Niciuna dintre subsidiarele Alpha Bank Group nu are vreo legătură și nu este în niciun fel asociată cu Alfa-Bank Rusia. Alpha Bank România este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară, cu operațiuni de banca universală. Banca sistemică, cu o prezența națională de peste 27 de ani, Alpha Bank România oferă o gama largă de servicii și produse moderne atât pentru persoane fizice, cât și pentru IMM-uri și segmentul corporativ.", transmite Alpha Bank România într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel