Olguţa Vasilescu, prima ameninţare la adresa lui Iohannis: SUSPENDARE!

Olguţa Vasilescu a declarat PSD ar putea propune suspendarea lui Iohannis, dacă nu va accepta un nou premier social-democrat.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, admite că Partidul Social Democrat (PSD) ar putea recurge la suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, în cazul în care acesta va refuza să nominalizeze un nou prim-ministru din actuala majoritate parlamentară. Vasilescu a declarat, luni seară, la TVR 1, că PSD va merge la Cotroceni cu o nouă propunere de premier, dar şi cu o listă de semnături din partea parlamentarilor coaliţiei pentru a demonstra că există o majoritate parlamentară.

'Mergem Cotroceni cu o listă de semnături ale parlamentarilor, ca să demonstrăm faptul că există o majoritate parlamentară. În acel moment, domnul Klaus Iohannis nu poate spune că nu este o majoritate parlamentară. Vom demonstra că avem o majoritate calificată pentru a trece un nou guvern în Parlament. Dacă domnul Iohannis nu va dori să propună premierul de la PSD către Parlament, atunci vom trece la soluţia de avarie. Se poate ajunge şi la suspendarea preşedintelui', a afirmat Vasilescu.

Ea a precizat că tema suspendării preşedintelui 'nu s-a discutat în interiorul PSD, dar au discutat juriştii noştri această posibilitate înainte'.

Pe de altă parte, Olguţa Vasilescu le-a transmis liberalilor că trebuie să aştepte alegerile viitoare pentru a accede la guvernare. 'Eu ştiu că domnul Orban îşi doreşte să fie premier, dar trebuie să mai aştepte să câştige alegerile', a adăugat ministrul PSD.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel