Olguţa Vasilescu: Dacă U.E. acordă automie secuilor, să trimitem şi noi un milion de minoritari în Franţa să ceară autonomie

lia_olguta_vasilesu
lia_olguta_vasilesu

Senatorul PSD, Olguţa Vasilescu, a declarat pentru DeCe News că în Europa s-ar creea un precedent periculos dacă s-ar oferi autonomie Ținutului Secuiesc. Mişcarea de astăzi vine în contextul în care săptămâna trecută reprezentanţii Cosiliului Secuiesc au avut o serie de conferinţe cu nişte profesori italieni care i-au învăţat să urmeze exemplul Tirolului de Sud.

"Probabil că, pentru Băsescu şi trupa lui de mutălăi în faţa atacurilor iredentiste, e o surpriză. Pentru mine, care ştiu că, săptămâna trecută, în Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc şi Târgu Mureş, s-au desfăşurat o serie de conferinţe intitulate "Autonomia Regiunii Alto Adige - Tirolul de Sud", nu este. La conferinţele respective, au participat mai mulţi italieni implicaţi în procesul de autonomie al Tirolului de Sud, care i-au invăţat pe maghiari ce paşi trebuie să facă. Şi  primul pas l-au facut azi", a declarat Olguţa Vasilescu.

Ea a propus ca în cazul în care autonomia se acordă să trimitem şi noi un milion de ţigani în Franţa pentru a cere şi ei autonomie. " Dacă francezii, de pildă, vor accepta "dreptul consfinţit de Tratatul de la Lisabona" al maghiarilor de a se autoguverna, putem trimite şi noi ţigani care să-şi instaleze corturile în vreo regiune de-a lor şi care să revendice acelaşi lucru. Un milion de semnături, cât e necesar pentru demararea unui astfel de demers, găsim prin România", a mai spus aceasta.

Olguţa Vasilescu a mai precizat că o astfel de autonomie acordată chiar în inima ţării ar putea duce la revolte masive şi chiar la un război civil în zonă .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel