Olguța Vasilescu, salarii: Acord de principiu

Întâlnirile pentru elaborarea proiectului de lege privind salarizarea unitară vor continua şi în săptămâna următoare, iar discuţiile se vor purta îndeosebi pe latura tehnică, între specialiştii în salarizare ai Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS) şi cei ai partenerilor de dialog social, astfel încât actul normativ să poată fi finalizat până la sfârşitul lunii martie. 

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia-Olguţa Vasilescu, şi ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, au continuat, astăzi (vineri - n.r.), la sediul MMJS, consultările cu sindicatele, pe marginea legii salarizării unitare. S-au purtat discuţii concrete cu reprezentanţii sindicatelor din instituţiile de Cultură, care au agreat, de principiu, măsurile propuse de cele două ministere, care prevăd creşteri salariale şi în această zonă.   
Părţile au convenit formarea unor grupuri de lucru în vederea clarificării oricăror neconcordanţe. În acelaşi timp, Ministerul Muncii aşteaptă eventuale alte propuneri din partea partenerilor de dialog. 

Discuţiile pe marginea salarizării unitare au început în această săptămână. 

Noua Lege a salarizării nu se va mai baza pe clase de salarizare, ci pe funcţii, grade şi gradaţii şi ar urma să fie adoptată până la 1 iulie, respectându-se o anvelopă bugetară de 32 de miliarde de lei pentru patru ani, a anunţat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Documentul prevede o creştere medie a salariilor bugetarilor de 56% în următorii patru ani. 

Potrivit ministrului de resort, toţi bugetarii vor avea incluse în sporuri un voucher de vacanţă şi două norme de hrană. Aceasta a subliniat că draftul legii salarizării va fi gata probabil la finele lunii martie, când vor fi finalizate discuţiile cu toţi partenerii, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel