Oleg Mityaev, al 4-lea general rus UCIS, anunță armata ucraineană - FOTO în articol

Oleg Mityaev, al 4-lea general rus UCIS, anunță armata ucraineană / Foto: Twitter Armata Ucrainei
Oleg Mityaev, al 4-lea general rus UCIS, anunță armata ucraineană / Foto: Twitter Armata Ucrainei

Ucraina susține că a ucis al 4-lea general al Rusiei, în timpul atacului de la Mariupol.

Ucraina spune că a ucis un alt general rus, al patrulea de la începutul invaziei Rusiei. Generalul-maior Oleg Mityaev a fost ucis marți în timpul atacului rusesc asupra orașului Mariupol, a scris Anton Gerașcenko, consilier al Ministerului de Interne al Ucrainei, pe Telegram.

Gerashchenko a postat ca dovadă o fotografie a ceea ce spunea că este cadavrul lui Mityaev. Insider nu a putut verifica autenticitatea imaginii și Rusia nu a comentat afirmația. Mai mulți oficiali din guvernele occidentale au informat anterior că Rusia a trimis 20 de generali-maiori în Ucraina pentru a conduce invazia, scrie Insider.

Ofițerii de rang înalt nu sunt de obicei trimiși în linia directă de foc, iar pierderea multor generali ar fi o lovitură semnificativă pentru armata rusă.

Lista generalilor ruși care ar fi fost uciși în Ucraina



Ceilalți generali pe care Ucraina spune că i-a ucis de când a început invazia pe 24 februarie sunt:

1. General-major Vitaly Gerasimov, primul adjunct al comandantului armatei 41 a Rusiei. El a fost ucis la Harkov pe 7 martie, a declarat unitatea de informații a ministerului ucrainean al Apărării într-un comunicat. Rusia nu a recunoscut decesul.

2. Generalul-maior rus Andrei Kolesnikov, despre care se crede că este comandantul Armatei a 29-a Combinate, a fost ucis pe 11 martie, a anunțat armata ucraineană într-un mesj pe Twitter. Rusia nu a recunoscut decesul.

3. Generalul-maior Andrei Suhovetski, un alt comandant adjunct al armatei 41 a Rusiei, a fost ucis în februarie, potrivit rapoartelor din presa rusă.

Vorbind marți seara, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că ofensiva rusă își pierde din avânt.

“Mulți recruți ruși au murit. Zeci de ofițeri. Încă un general este printre invadatorii uciși. Cel puțin un general astăzi”, a spus el.  Totuși, nu este clar dacă se referea la Mityaev.

Rusia bombardează de câteva săptămâni orașul Mariupol din sud, inclusiv o maternitate. Oficialii ucraineni estimează că aproximativ 2.500 de civili au fost uciși în acest oraș, potrivit CNN .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel