Olandezi prinși cu o cantitate impresionantă de droguri

Doi cetățeni olandezi au fost prinși în timp ce intenționau să tranziteze prin România o cantitate importantă de heroină.

În data de 04.03.2019, ora 09.30, la PTF Sighetu Marmației, județul Maramureș, s-au prezentat pentru a intra în tară, călătorind cu un autoturism marca Renault Sport GT, înmatriculat în Germania, doi cetățeni olandezi, o femeie şi un bărbat, în vârstă de 29, respectiv 44 de ani.


Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport și al bagajelor. Astfel, în podeaua autoturismului a fost descoperit un spaţiu special amenajat, în care erau ascunse 167 de pachete, ce conțineau o substanță de culoare maronie-gălbuie, presupusă a fi din categoria drogurilor de mare risc. Întreaga cantitate de substanță, în greutate totală de 84,3 kg, a fost ridicată de către poliţiştii de frontieră şi trimisă spre analiză la laboratorul de specialitate, iar în urma expertizei s-a stabilit faptul că substanța este heroină.

Cercetările sunt continuate de către DIICOT - Biroul Teritorial Maramureș cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș și SCCO – Maramureș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de introducerea sau scoaterea din țară, precum și importul ori exportul de droguri de mare risc.


De asemenea în urma probatoriului administrat de procurorul de caz din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Maramureș, au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pe numele celor două persoane.

Vezi și: Tânăr de 22 de ani, reținut după ce a fost prins cu peste 4 kg de droguri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel