Olanda: Anchetă asupra unor suspiciuni de spionaj în cazul Huawei

Serviciile de informaţii olandeze anchetează în legătură cu unele suspiciuni de spionaj în cazul grupului Huawei în beneficiul guvernului chinez, care ar fi lăsat o 'uşă deschisă' la datele clienţilor marilor societăţi de telecomunicaţii, a relatat joi influentul cotidian De Volkskrant, citat de AFP.

Ancheta intervine în timp ce implicarea furnizorului chinez de echipamente în noile infrastructuri de telefonie mobilă 5G face obiectul unor dezbateri aprinse în mai multe ţări occidentale. Potrivit ziarului De Volkskrant, serviciile de informaţii olandeze (AIVD) au refuzat să confirme informaţia, afirmând că niciodată nu se pronunţă în cazul unor operaţiuni în curs de desfăşurare.

Serviciile de informaţii 'nu comentează cazuri individuale', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al AIVD, Hilbert Bredemeijer. Citat de De Volkskrant, Huawei a negat existenţa unei anchete, afirmând: 'În toate ţările unde ne desfăşurăm activitatea, respectăm legile şi reglementările şi protejăm viaţa privată a clienţilor noştri'. În articolul său, cotidianul - care citează surse din cadrul serviciilor secrete - dezvăluie că Huawei ar fi lăsat o 'uşă deschisă' secretă la datele clienţilor de la trei reţele importante olandeze: Vodafone/Ziggo, T-Mobile/Tele2 şi KPN. AVDI încearcă în prezent să stabilească dacă există o legătură cu tentative de spionaj chinez, potrivit publicaţiei menţionate. Dezvăluirile din presă intervin într-un moment critic pentru guvernul premierului olandez Mark Rutte, care trebuie să decidă în curând în problema unei eventuale participări a Huawei la noua reţea 5G în Olanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel