Olaf Scholz a evitat să vorbească la Davos despre trimiterea de tancuri Leopard II în Ucraina: Nu trebuie ca acest conflict să devină un război NATO-Rusia

Cancelarul german Olaf Scholz, prezent la Forumul Economic Mondial de la Davos, a evitat să vorbească despre trimiterea de tancuri Leopard II în Ucraina.

Cei prezenți la Forumul Economic Mondial de la Davos au sperat că Olaf Scholz va anunța o decizie privind permiterea trimiterii tancurilor Leopard 2 în Ucraina, dar nu a făcut-o.

În schimb, cancelarul german le-a spus celor prezenți că trebuie evitată escaladarea conflictului într-un război între Rusia și NATO.

„De ce ezitați cu privire la decizia de a permite trimiterea tancurilor Leopard 2 în Ucraina?“, a fost întrebat Scolz.

„Germania a fost printre cei mai mari susținători ai Ucrainei“, și-a început cancelarul german răspunsul, adăugând că „ SUA au trimis mai mult sprijin militar, dar au un buget de apărare mult mai mare“.

„ Am decis foarte devreme să ne schimbăm strategiile politice nu doar sprijinind Ucraina cu ajutor umanitar, ci cu multe arme.“, a mai spsu Scholz.

„Vom continua să oferim sprijin, atâta timp cât va fi nevoie. Ucraina se poate baza pe sprijinul nostru, dar trebuie să evităm ca acest conflict să devină un război între Rusia și NATO“, a insistat cancelarul german, conform The Guardian.

Autoritățile de la Kiev au făcut apel în repetate rânduri în ultimele săptămâni către Germania pentru a trimite Ucrainei celelbrele tancuri Leopard II. Administrația de la Berlin a ezitat, până în acest moment să prezinte o decizie clară privitoare la acest ajutor de care Ucraina are nevoie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel