Urmărește emisiunea live


Olaf Scholz: Germania este pregătită pentru iarnă datorită politicilor mele

Urmează un an greu pentru economia germană. În 2023, deficitul bugetar va atinge 4,5% din PIB, dublu faţă de nivelul calculat iniţial
Urmează un an greu pentru economia germană. În 2023, deficitul bugetar va atinge 4,5% din PIB, dublu faţă de nivelul calculat iniţial

Germania este pregătită pentru iarnă datorită politicilor mele, spune cancelarul Olaf Scholz.

Cancelarul german Olaf Scholz consideră că Germania este pregătită pentru iarnă datorită modului în care a abordat guvernul său criza energetică, scrie sâmbătă dpa.

"Cu toate deciziile pe care le-am luat, putem spune în acest moment, înainte de iarnă - vom trece probabil prin asta împreună", a spus Scholz la o reuniune a formaţiunii sale de centru-stânga, Partidul Social Democrat.

Peste 20 de centrale energetice pe cărbune au fost repornite sau menţinute în funcţiune, iar cele trei centrale nucleare existente vor funcţiona şi iarna, a precizat cancelarul german la reuniunea de sâmbătă.

Facilităţile de depozitare a gazului au fost încărcate, după ce în urmă cu un an s-au aflat la un nivel scăzut. De asemenea, se construiesc noi terminale pentru gaz natural lichefiat în zona de coastă din nordul Germaniei, ceea ce, împreună cu importurile din Norvegia şi Ţările de Jos, va asigura securitatea energetică a Germaniei, a mai amintit Olaf Scholz.

Livrările de gaz rusesc către Germania au încetat în acest an, pe fondul disputei dintre Rusia şi ţările occidentale legate de invazia Kremlinului din Ucraina, notează dpa, citat de Agerpres.

Ministrul de Externe al Belarusului a murit la vârsta de 64 de ani. Urma să aibă o întâlnire cu Lavrov

Ministrul de Externe din Belarus a murit sâmbătă, 26 noiembrie 2022, la vârsta de 64 de ani.

La începutul acestei săptămâni, el a participat la o conferință a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) – o alianță militară a mai multor state post-sovietice – la Erevan și urma să se întâlnească luni cu omologul rus Serghei Lavrov.

Înainte de alegerile prezidențiale și protestele în masă antiguvernamentale din Belarus din 2020, Makei fusese unul dintre inițiatorii eforturilor de îmbunătățire a relațiilor Belarusului cu Occidentul și criticase Rusia.

Dar și-a schimbat brusc atitudinea când au început protestele, spunând că au fost inspirate de agenți ai Occidentului.

„Suntem șocați de informațiile despre moartea șefului Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Belarus Vladimir Makei”, a postat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel