Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, mesaj pentru Putin 

Olaf Scholz: Am cerut industriei germane de armament să ne spună ce tipuri de materiale poate livra
Olaf Scholz: Am cerut industriei germane de armament să ne spună ce tipuri de materiale poate livra

Cancelarul german Olaf Scholz spune, la celebrarea sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial, că Vladimir Putin nu va câștiga războiul.

Într-un discurs televizat adresat națiunii duminică, cu ocazia aniversării sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial, cancelarul german Olaf Scholz a asigurat Ucraina de solidaritate în lupta sa împotriva invaziei rusești.

„Putin nu va câștiga acest război. Ucraina va rămâne perseverentă", a declarat Scholz, conform Reuters.

Data capătă o semnificație specială în acest an, deoarece două țări care au fost cândva victime ale Germaniei naziste - Ucraina și Rusia - se află acum în război, a spus el.

Scholz a declarat că Germania va sprijini Ucraina cu ajutor umanitar, financiar și militar.

Nu va exista o pace dictată de Rusia, a spus el, reluând remarcile făcute și de președintele parlamentului german, Baerbel Bas.

Scholz: "Putin a spulberat visul unei epoci de pace în Europa"

Preşedintele german Frank Walter Steinmeier l-a acuzat de asemenea, duminică pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, că a spulberat "visul unei epoci a păcii în Europa" pentru a sădi "coşmarul unui război brutal şi ilegitim" de pe o poziţie de "putere atomică", relatează EFE.

"Astăzi, în această zi de 8 mai, visul unei case comune europene şi în pace s-a spulberat; în locul său, s-a impus coşmarul", a apreciat Steinmeier, la un eveniment al Confederaţiei Sindicatelor Germane (DGB) cu prilejul aniversării a 77-a de ani de la Capitularea Germaniei naziste.

Războiul de agresiune declanşat de Putin "distruge ordinea paşnică europeană obţinută şi menţinută de la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial", a adăugat Steinmeier.

Intervenţia şefului statului german a dat startul evenimentelor dedicate aniversării înfrângerii nazismului de către aliaţi, marcate de războiul din Ucraina. 

Scholz va vizita Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că l-a invitat luni la Kiev pe cancelarul german Olaf Scholz. 

Cancelarul Scholz ar putea face un "pas politic foarte puternic" şi ar putea veni în capitala Ucrainei, a afirmat preşedintele Zelenski la un eveniment video găzduit de grupul de reflecţie londonez Chatham House.

Invitaţia este valabilă de ceva vreme, a adăugat liderul de la Kiev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel