Olaf Scholz afirmă că armele primite de la Germania fac diferența în estul Ucrainei, în timp ce ministrul apărării refuză să trimită tancuri occidentale Kievului

Cancelarul german Olaf Scholz spune că armele trimise de Berlin fac diferența în estul Ucrainei.

Germania a furnizat „arme foarte eficiente care fac diferența chiar acum în actuala bătălie” în estul Ucrainei, a declarat cancelarul german Olaf Scholz în timpul unei conferințe de presă comune cu prim-ministrul israelian Yair Lapid, luni, la Berlin.

„Tehnica livrată de noi, tancul antiaerian Gepard, Howitzer 2000 autopropulsat, lansatorul de rachete multiplă MARS, sunt armele care contribuie la faptul că acum este posibil și în bătălia din est să se schimbe rezultatele așa cum vedem noi în acest moment”, a spus Scholz.

Germania s-a angajat să livreze Ucrainei sistemul de apărare aeriană Iris-T, iar țara a decis să comande mai multe dintre aceste sisteme, a spus el, conform CNN.

Ministrul Apărării refuză să trimită mai multe arme

În ciuda cererilor din ce în ce mai urgente ale Kievului pentru tancuri de luptă moderne, ministrul german al apărării Christine Lambrecht continuă să refuze livrarea tancurilor Marder sau Leopard în Ucraina.

„Nici o țară nu a livrat până acum vehicule de luptă de infanterie sau tancuri de luptă construite în vest”, a explicat Lambrecht în timpul unei discuții despre strategia de securitate națională a Germaniei la Consiliul German pentru Relații Externe (DGAP).

Germania a livrat sisteme de arme precum Howitzer-2000 care necesită pregătire, a spus ministrul, dar a adăugat că este o chestiune de urgență să livreze „tancuri proiectate sovietic care să poată fi folosite pentru luptă imediată în Ucraina”.

Germania nu va acționa unilateral, dar cancelarul german a subliniat sprijinul continuu pentru Ucraina „atâta timp cât este necesar”.

Lui Putin i se cere demisia. Zeci de deputaţi municipali sprijină petiţia prin care se dorește schimbarea liderului de la Kremlin

Petiţia publică prin care preşedintelui rus Vladimir Putin i se cere să demisioneze din funcţie a strâns adeziunea a 84 de deputaţi (consilieri) municipali din toată Rusia, care cer ca Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal) să îl acuze pe şeful statului rus de înaltă trădare pentru declanşarea campaniei militare în Ucraina, relatează EFE.

"Din ce în ce mai mulţi deputaţi aderă la cererea ca Vladimir Putin să demisioneze", a declarat luni presei Dmitri Paliuga, autorul acestei iniţiative, deputat municipal din Sankt-Petersburg.

Petiţia, care nu a fost trimisă încă Dumei, a fost semnată de deputaţi ai consiliilor municipale din toată Rusia.

Printre deputaţii care au semnat petiţia se numără consilieri din Moscova şi Sankt Petersburg, precum şi primari din alte regiuni ale părţii europene a ţării şi Siberia.

Paliuga a indicat pe contul său de Twitter că a fost citat să se prezinte marţi în faţa unui tribunal districtual din Sankt Petersburg pentru presupusa discreditare a şefului statului (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel