Oficiali din Ungaria şi Bulgaria au inaugurat o staţie de contorizare a gazelor

Secretarul de stat Tamas Menczer din Ungaria şi premierul bulgar Boyko Borisov au inaugurat luni o staţie de contorizare a gazelor în Gorska Polana, în sudul Bulgariei, transmite MTI.

Asigurarea furnizării de energie este o problemă de securitate naţională, prin urmare Guvernul de la Budapesta este decis să se asigure că ţara primeşte gaze din câteva surse şi prin rute diversificate, a declarat Tamas Menczer la Gorska Polana, o facilitate care face parte din Coridorul Sud de Gaze. Cooperarea internaţională privind furnizarea gazelor se va întări în întreaga regiune, a apreciat oficialul ungar.

Acesta a adăugat că gazoductul Turkish Stream va începe furnizarea gazelor ruseşti către Turcia înainte de finalul anului, în timp ce o altă conductă este finalizată pentru a conecta Bulgaria, Serbia şi Ungaria. Conducta TurkStream, construită în prezent între Rusia şi Turcia, via Marea Neagră, face parte din eforturile Rusiei de a ocoli Ucraina în livrările sale de gaze naturale spre Europa. Prima linie a conductei TurkStream, cu o capacitate de 15,75 miliarde metri cubi pe an, va aproviziona piaţa locală din Turcia. Cea de-a doua linie, cu o capacitate similară, ar urma să fie destinată aprovizionării clienţilor din Europa de Sud-Est, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel