Oficial sirian: Atacul Israelului reprezintă o declarație de război

atac_israel
atac_israel

Un oficial sirian a declarat pentru CNN că atacul aerian efectuat de Israel în apropiere de Damasc, care a vizat arme iraniene destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, a fost "o declaraţie de război" din partea Israelului.

Autorităţile siriene nu au specificat ce măsuri vor lua împotriva Israelului. Armata israeliană nu a confirmat sau negat afirmaţia Siriei conform căreia a atacat nord-vestul capitalei siriene.

"Nu comentăm aceste informaţii", a declarat un oficial militar israelian, potrivit Mediafax.

Într-un interviu exclusiv pentru CNN, ministrul Afacerilor Externe din Siria, Faisal al Mekdad, a declarat că atacurile reprezintă o alianţă între teroriştii islamici şi Israel.

"Când atacă este o declaraţie de război. Acest lucru nu e nou. Ne-am confruntat cu asta de mai multe ori şi ne-am revanşat aşa cum am vrut, iar represaliile au fost întotdeauana dureroare pentru Israel. Vor suferi din nou", a declarat oficialul sirian.

După o întâlnire de urgenţă în Siria, ministrul Informaţiei siriene Omran al-Zoubi a declarat la televiziunea de stat că atacurile "deschid larg uşa pentru toate posibilităţile".

Israelul a atacat, în noaptea de joi spre vineri, depozite de arme din Siria, despre care se credea că vor ajunge la miliţia şiită a Hezbollah, a declarat săptămâna trecută un oficial al administraţiei Obama, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică, un nou raid a fost lansat de aviația israeliană în apropiere de Damasc, potrivit unui oficial de rang înalt israelian, sub acoperirea anonimatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel