Urmărește emisiunea live


Planuri mărețe pentru București în prioritățile Culturii

Obţinerea finanţării şi demararea procedurilor pentru construcţia în Bucureşti a unei săli de concerte cu 2.000 - 2.400 de locuri, restaurarea şi modernizarea clădirii Muzeului Naţional de Istorie a României, dar şi prezentarea în Guvern a proiectului unei noi legi a cinematografiei se numără printre priorităţile strategice ale Ministerului Culturii în acest an.

Potrivit unui document publicat vineri pe site-ul Guvernului, printre priorităţile Ministerului Culturii se numără şi obţinerea banilor necesari şi demararea procedurilor pentru restaurarea şi modernizarea clădirii Teatrului Naţional 'Lucian Blaga' din Cluj-Napoca, finalizarea lucrărilor de consolidare şi restaurare la Palatul Culturii din Iaşi, începerea lucrărilor de consolidare şi restaurare la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

De asemenea, Ministerul Culturii mai are în vedere începerea lucrărilor de consolidare şi restaurare la Muzeul Naţional 'George Enescu' - Palatul Cantacuzino, la Muzeul Kalinderu din Bucureşti şi la Biblioteca Franceză 'Omnia' din Craiova. În anul 2016, Ministerul Culturii, la capitolul procese interne, intenţionează să organizeze concursuri de proiecte de management pentru ocuparea posturilor de manager la instituţiile publice de cultură subordonate, dar şi să modifice regulamentul de organizare şi funcţionare al Centrului Naţional al Cinematografiei, în scopul eficientizării activităţii acestuia.

În privinţa proceselor legislative, ministerul are în vedere elaborarea cadrului normativ necesar iniţierii unui program naţional pentru salvarea/consolidarea clădirilor de patrimoniu cu risc seismic ridicat, în care funcţionează instituţii de cultură, dar şi prezentarea în Guvern a proiectului unei noi legi a cinematografiei. La capitolul resurse financiare, Ministerul Culturii vizează instituirea unor priorităţi şi lansarea unor sesiuni de finanţare pe bază de selecţie de proiecte prioritare, cu finanţare din bugetul instituţiei, simplificarea şi diversificarea instrumentelor de finanţare oferite prin Administraţia Fondului Cultural Naţional pentru operatorii culturali. Guvernul a dat publicităţii, vineri, priorităţile strategice pentru fiecare minister în 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel