Un oficial american califică atacul de la Benghazi drept "terorist"

oficial-american-numeste-atacul-drept-terorist
oficial-american-numeste-atacul-drept-terorist

 Conform Șefului Centrului Naţional american pentru Combaterea Terorismului, atacul asupra consulatului de pe 11 septembrie a fost "terorist" și comis "în manieră oportunistă". În decursul săptămânii, responsabilii americani au făcut unele declarații opozante, iar acum două zile Departamentul de Stat prefera să nu pomenească despre terorism, așteptând ancheta completă a FBI.

   Declarația făcută miercuri aparține directorul Centrului pentru Combaterea Terorismului, Matthew Olsen, înainte ca Secretarul de Stat Hillary Clinton să se adreseze parlamentarilor în ședință privată, relatează Mediafax: "Avem indicii potrivit cărora indivizi implicaţi în atac ar putea avea legături cu Al-Qaida sau (...) cu Al-Qaida în Maghrebul Islamic".

   Fox News invocă, bazându-se pe "surse din serviciile de informaţii", legăturile cu atentatul ale unui fost deținut de la Guantanamo, Sufyan Ben Qumu. Acesta a fost transferat în Libia în 2007 și eliberat anul următor.

   La Benghazi au apărut astăzi tensiuni, după demisia Şefului Înaltei comisii de securitate, Fawzi Wanis al-Kadhafi. Acesta și-a motivat decizia fără prea multe detalii: "Sunt probleme la ministerul de Interne şi neînţelegeri între serviciile de securitate. Condiţiile de lucru nu mai sunt ca înainte, aşa că am decis să demisionez". Decizia apare după demiterea de către Ministerul de Interne a secretarului de Stat responsabil de regiunea de est, Wanis al-Charef, precum şi a directorului Serviciului siguranţei naţionale, generalul Hussein Bu Hmida.

   Alți 30 de ofițeri au amenințat cu demisia, protestând împotriva acestor decizii. Ei cer demiterea ministrului de Interne, Fawzi Abdelali, despre care afirmă că este responsabil pentru problemele din serviciile de securitate. Cei doi îi consideră pe Wanis al-Charef și Hussein Bu Hmida doar "țapi ispășitori".

  Atentatul care a avut loc pe 11 septembrie s-a soldat cu moartea ambasadorului american în Libia și a altor 3 angajați care au venit să ajute la evacuarea consulatului. Pretextul izbucnirii acestuia, conform atacatorilor, ar fi fost filmul american anti-islamic "Innocence of Muslims".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel