Offshoreleaks: Le Monde refuză să comunice guvernului vreun document

offshoreleaks dece
offshoreleaks dece

Cotidianul francez Le Monde nu dă curs solicitărilor guvernamentale sau ale justiției de a transmite documente din dosarul OffshoreLeaks, așa cum a cerut ministrul pentru buget, Bernard Cazeneuve, transmite AFP, citată de Agerpres.

”Protejarea surselor, protejarea misiunii de informare, sobră şi riguroasă, sunt (drepturile) noastre: din acest motive, Le Monde respinge ferm - aşa cum au făcut şi alte instituţii media care lucrează la (dosarul) 'OffshoreLeaks' - orice solicitare, fie ea judiciară sau guvernamentală, de a transmite date”, scrie Le Monde în ediţia sa online.

Ministrul Cazeneuve a cerut marți presei să trasmită justiției fișierele privind conturile din paradisuri fiscale dezvăluite de un consortțiu de jurnalism de investigație din întreaga lume.

Jurnaliștii, cu sediul stabilit la Washigton, a avut acces la o scurgere majoră de documente provenite de la două societăți care oferă servicii ”ofshore”, una din Singapore, iar cealaltă din Insulele Virgine Britanice. Dezvăluirile au rătat mecanismele de funcționare a miilor de companii cu sediul în paradisuri fiscale.

De atunci, 40 de instituții media din întreaga lume care lucrează cu ICIJ au revelat cazuri de plasări de fonduri legale sau ilegale în paradisuri fiscale de către personalități, oficiali sau oameni de afaceri din numeroase țări, inclusiv România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel