Offshore. Miză de 100 de miliarde de dolari. Chirieac: Adevăratul motiv al războiului româno-român

Platforma petroliera
Platforma petroliera

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat asupra recentei adoptări a legii offshore, care reglementează exploatarea de petrol şi gaze naturale din Marea Neagră. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat asupra recentei adoptări a legii offshore, care reglementează exploatarea de petrol şi gaze naturale din Marea Neagră. Într-o intervenţie telefonică la B1TV, Bogdan Chirieac a subliniat că miza este foarte mare iar din acest motiv, toate partidele politice ar trebui să se aşeze la aceeaşi masă şi să ia cea mai bună decizie pentru România. 

"Eu nu am ştiut că rezerva de petrol şi gaze din Marea Neagră, cea care urmează să fie exploatată din 2021, e cam de 100 de miliarde de dolari la banii de acum şi preţul petrolului creşte. 100 de miliarde de dolari. Acum încep să cuplez de ce a fost războiul româno-român: o ţară devastată din toate punctele de vedere, în numele luptei împotriva corupţiei s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Pentru 100 de miliarde de dolari, s-au declanşat războaie în lumea asta. Mai ales că Europa, până în inima ei, până în Germania, are energie acum din România. E la nivel de Marea Britanie, Norvegia, Olanda şi peste, acel zăcământ şi sunt numai primele descoperite care urmează să fie exploatate. […]

Opinia mea e că domnul preşedinte Iohannis trebuie să oprească legea de la promulgare, fără ură şi răzbunare toate partidele politice să stea la masă pentru interesul naţional şi să stabilească împreună o lege offshore în care România să primească grosul. Dar, din 100 de miliarde, România, pe noua lege, în loc de 2 miliarde, va primi cam 18 miliarde. Restul până la 100, probabil că şi exploatarea costă 20 de miliarde, dar vreo 60 de miliarde preiau companiile", a declarat Bogdan Chirieac în cadrul emisiunii lui Tudor Barbu de la B1TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel