Șofer de ambulanță, SALARIU cât Arafat. Ciutacu, replici SAVUROASE: ”Unii își BEAU cerneala!”

Victor Ciutacu
Victor Ciutacu

Victor Ciutacu a răbufnit azi la România TV.

Într-un discurs cu Sorina Pintea, ministrul Sănătății, Victor Ciutacu s-a arătat revoltat de faptul că un șofer de ambulanță are salariu de minimum 6.500 de lei. 

Ciutacu a insinuat că în asemenea condiții renunță și se face șofer.

„Mă puteți lămuri de ce guvernul a decis ca un șofer de ambulanță să cânștige între 6.500 și 9.500 de lei în mână? Îmi bag picioarele în ea de facultate și îmi iau carnetul!”, a spus Victor Ciutacu.

„Angajații serviciilor județene de ambulanță au sporuri conform regulamentului cuprinse între 55% și 85%. Personalul respectiv intră în categoria respectivă, să nu uităm că este cu echipa medicală pe teren”, i-a răspuns ministru,

„Nu am spus că nu e cu echipa medicală, că nu e de apreciat? Dar mai avem puțin respect și pentru cei care învață, care nu își beau cerneala? Un profesor ar visa să aibă salariu unui șofer de ambulanță! Nu sunteți dumneavoastră vinovată”, a concluzionat Ciutacu.

Nemulțumirile vin în contextul în care, spre exemplu, Raed Arafat, secretar de stat, câștigă 8.000 de lei, în condițiile în care un șofer de ambulanță care are studii medii câștigă 6.500 de lei.

Salarii

În ceea ce privește situația salariilor din sănătate, Sorina Pintea spune că:

"Este vorba de o majorare clară a salariilor din sănătate pentru personalul medical, medici şi asistenţi medicali. În urma aplicării legii salarizări începând cu 1 martie, aproximativ 90% din personal a beneficiat de creşteri substanţiale şi stau dovadă fluturaşii de salariu, statisticile oficiale, precum şi ceea ce se aude şi prin media, cu siguranţă.

Există o anumită categorie care nu a beneficiat de creşteri salariale, ale salariului de încadrare până în 2022. Pentru această categorie au existat într-adevăr nişte scăderi, dar nu atât de dramatice pe cât s-a văzut, pentru că eu chiar am evaluat aproape fiecare spital din Bucureşti al cărui personal a fost în stradă la protest. Scăderile nu erau atât de dramatice şi pentru care am găsit soluţii", a declarat Sorina Pintea

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel