Ofensiva turcă în Siria. 300.000 de civili și-au abandonat locuinţele

Operaţiunea militară lansată de Turcia împotriva miliţiei kurde din nord-estul Siriei a determinat 300.000 de civili să-şi abandoneze locuinţele, în ultimele opt zile, a declarat joi Observatorul sirian pentru drepturile omului, organizaţie neguvernamentală cu sediul în Marea Britanie.

Potrivit lui Rami Abdel Rahman, directorul observatorului, majoritatea celor deplasaţi au fugit de luptele declanşate în provincia Hassake, în regiunea Kobane din provincia Alep şi în regiunea Tell Abyad din provincia Raqqa, scrie Agerpres.

Mulţi dintre ei s-au adăpostit la cunoştinţe în zone mai sigure, dar alţii au dormit sub cerul liber, în livezi. Patruzeci de şcoli din provincia Hassake au fost transformate în centre de primire pentru persoanele strămutate, menţionează observatorul.

Ofensiva lansată la 9 octombrie de Turcia, cu sprijin sirian, în zone aflate sub control kurd din nord-estul Siriei, după retragerea forţelor SUA, s-a soldat până în prezent cu moartea a zeci de civili, mai ales de partea kurdă. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan refuză să oprească această operaţiune, în pofida creşterii presiunilor internaţionale în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel