Ofensiva turcă în Siria: Trump speră că Erdogan va acţiona în mod 'raţional' şi 'uman'

Preşedintele Donald Trump şi-a exprimat miercuri speranţa că omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, care a lansat o ofensivă împotriva forţelor kurde din Siria, va acţiona în mod 'raţional' şi pe cât de 'uman' posibil, informează AFP. 

'Sper că va acţiona în mod raţional', a declarat Trump la Casa Albă. 'Vom vedea cum vor conduce (această operaţiune)', a adăugat şeful statului american, care duminică a anunţat retragerea trupelor SUA din sectoarele aflate în apropierea frontierei Siriei cu Turcia, lăsând forţele kurde - aliate ale Washingtonului în lupta antijihadistă - la cheremul ofensivei militare pe care Ankara a declanşat-o miercuri.

'Dacă o face într-un mod injust, va plăti un preţ economic enorm' a avertizat preşedintele SUA.'Le voi distruge economia dacă acest lucru se va întâmpla', a reluat Trump ameninţările deja proferate la începutul săptămânii. Întrebat cum ar defini preşedintele SUA o ofensivă militară condusă în mod 'uman', Trump a răspuns: 'Vom vedea pe măsură ce se desfăşoară evenimentele'.

Donald Trump a insistat asupra faptului că omologul său turc avea de mult timp intenţia de a lansa această ofensivă împotriva forţelor kurde din Siria. 'Are o ură veritabilă', a subliniat preşedintele american. 'Este asemănător Israelului cu palestinienii', a făcut Trump o comparaţie. Preşedintele Trump, foarte criticat pe plan internaţional dar şi în cadrul propriului partid pentru decizia privind retragerea trupelor americane, a dat asigurări că a primit foarte mult sprijin 'din afara Washingtonului şi chiar şi în Washington', conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel