Ofensivă militară turcă în nordul Siriei. Donald Trump: O idee rea

Donald Trump
Donald Trump

Donald Trump susține că ofensiva militară turcă în nordul Siriei este ”o idee rea”.

Preşedintele american Donald Trump a afirmat miercuri că operaţiunea militară turcă din nordul Siriei este o idee rea şi că nu o susţine, adăugând că Ankara poartă acum responsabilitatea pentru toţi luptătorii Statului Islamic din acea zonă, transmit Reuters şi AFP.

În această dimineaţă, Turcia, membră a NATO, a invadat Siria. Statele Unite nu susţin acest atac şi i-au indicat în mod clar Turciei să această operaţiune este o idee rea, a menţionat Donald Trump într-un scurt comunicat.

Operațiuni împotriva miliţiilor kurde

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat miercuri declanşarea unei noi operaţiuni militare împotriva miliţiilor kurde Unităţile de Apărare a Poporului (YPG), susţinute de ţările occidentale, dar considerate teroriste de Ankara.

Această operaţiune vizează, potrivit lui Erdogan, "teroriştii din YPG şi Daesh (acronimul arab al grupării Stat Islamic)" şi are drept obiectiv crearea unei "zone de securitate" în nord-estul Siriei.

"Zona de securitate pe care o vom crea va permite reîntoarcerea refugiaţilor sirieni în ţara lor", a dat asigurări şeful statului turc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel