EXCLUSIV  Ordonanța Prună. Ce vrea să facă Dragnea în Parlament. Bolcaș: O lege dictatorială

Bogdan Cotigă / 11 sep 2018 / 10:07 Salveaza PDF Comentarii
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Avocatul Lucian Bolcaș consideră că intenția exprimată de Liviu Dragnea de a anula OUG 6/2016, "ordonanța Prună", și efectele acesteia este realizabilă și de dorit în condițiile în care legea a generat multiple ilegalități de tip "dictatorial". 

Liviu Dragnea a anunțat că ordonanța care conferea SRI-ului calitatea de organ de cercetare penală ar putea fi "picată" în Camera Deputaților și că se lucrează la documentul unei noi legi prin care să fie îndepărtate și efectele ordonanței emise pe vremea în care era ministru al justiției, Raluca Prună.

Efectul noii ordonanțe: rejudecarea dosarelor

Lucian Bolcaș consideră că deși o nouă ordonanță nu ar putea teoretic avea efecte decât pentru viitor, se pot adăuga anumite excepții care să acționeze retroactiv. Avocatul consideră că aceste efecte sunt nelegale la fel ca legea care le-a generat. "Din punct de vedere strict juridic, aceasta ordonanță este nelegală și toate efectele ei ar trebui înlăturate. Este adevărat că orice lege își produce efectele în viitor, dar ar trebui restabilit un echilibru al dreptății. Există multiple variante, prin excepții adăugate la legea care va anula această ordonanță, să permită înlăturarea tuturor nelegalităților, aș zice dictatoriale, produse de "ordonanța Prună", a zis Lucian Bolcaș pentru DC News.

”Un efect ar putea fi o revizuire, o rejudecare a dosarelor în care s-a procedat în conformitate cu această ordonanță nelegală. Există deci posibilitatea de a repara retroactiv anumite aspecte, dar în calitate de avocat nu mai vreau să ofer consultanță juridică gratuită guvernului", a explicat Bolcaș.   


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28