Octavian Hoandră are un invitat special la Realitatea TV: Damian Drăghici

Bogdan Cotigă / 15 sep 2018 / 14:49 Salveaza PDF Comentarii
Hoandră
Descriere foto: Hoandră

Muzicianul de etnie romă, Damian Drăghici, va veni, sâmbătă seara, de la ora 22.00, la Realitatea TV, la emisiunea Realitatea Românească, realizată de Octavian Hoandră.  

Născut într-o familie muzicală, Damian Drăghici a început să învețe să cânte la nai la vârsta de 10 ani, după ce cântase la diferite instrumente de la vârsta de 3 ani. La 15 ani cânta și înregistra deja cu Orchestra de muzică populară Radio din București.

A fugit din România la vârsta de 18 ani prin Iugoslavia, ajungând ulterior în Grecia. După ce a cântat o vreme pe străzi și cluburi, a fost descoperit de subsidiara olandeză a firmei Sony Music, care i-a oferit șansa să înregistreze. După o audiție ce a avut loc la Atena, i-a fost oferită o bursă integrală la colegiul de muzică Berklee din Boston. Are 18 albume înregistrate, și a participat ca invitat pe un album care a câștigat un premiu Grammy, anume albumul Silver Solstice al formației Paul Winter Consort în 2006.

Damian Drăghici a fost și senator în Parlament, ales prin Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) în legislatura 2012 - 2016. În prezent este europarlamentar.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27