Occidentul deține un buton nuclear prin care ar putea prăbuși regimul Putin. Dungaciu explică însă de ce butonul nu va fi apăsat

vladimir putin
vladimir putin

Profesorul Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, a analizat actualul context internațional.

De la nivelul expertizei de care dispune, Dan Dungaciu a prezentat câteva scenarii și o „nucleară economică” pe care Occidentul o poate folosi împotriva Federației Ruse, dar nu o va face.

În cadrul emisiunii „Pe Plan Extern” de săptămâna trecută, Dan Dungaciu a explicat că această „nucleară economică” care ar putea duce inclusiv la prăbușirea regimului Vladimir Putin este sistemul SWIFT, notează DefenseRomania.

SWIFT, sau Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication, e un sistem prin care ar putea fi deconectate băncile ruse de la piața globală. Acest lucru ar fi un cataclism economic pentru Moscova cu efecte majore nu doar asupra oligarhilor ruși, dar și asupra întregii societăți ruse, care se confruntă și așa cu probleme mari.

Dan Dungaciu a vorbit despre un scenariu în care Rusia este decuplată de la sistemul SWIFT, scenariu care e tot mai des înaintat ca urmare a agresiunii ruse împotriva Ucrainei. Analistul consideră că o asemenea decizie ar fi „nucleara economică” împotriva Federației Ruse. În acest context el a amintit că „exportul de petrol și PIB-ul Iranului s-au prăbușit” după această decizie.

„Gândiți-vă că tranzacțiile ruse se fac în dolari. Vorbim de petrol, de gaze. Asta ar însemna (n.a. - deconectarea de la sistemul SWIFT) o prăbușire pe termen scurt a Federației Ruse. Se vor întâmpla două lucruri ...”, preconizează Dan Dungaciu.

CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI PE DEFENSE ROMANIA ȘI VEZI CARE SUNT CELE DOUĂ MOTIVE FUNDAMENTALE PENTRU CARE DAN DUNGACIU NU CREDE CĂ OCCIDENTUL VA APĂSA BUTONUL „NUCLEAR ECONOMIC” CARE AR DUCE LA PRĂBUȘIREA REGIMULUI LUI VLADIMIR PUTIN ÎN RUSIA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel