Șoc în tenis! Serena Williams nu joacă la Turneul Campioanelor 2015, de la Singapore

Liderul WTA, Serena Williams, a anunţat joi că nu va participa nici la Turneul de categorie Premier Mandatory de la Beijing, nici la Turneul Campioanelor de la Singapore, unde este deţinătoarea trofeului. Astfel, Simona Halep, locul 2 WTA, devine principala favorită la ambele competiţii.

"Vreau să pot juca la cel mai înalt nivel al meu cât mai mult posibil. Este o decizie dificilă pentru mine, dar am luat-o din dragoste pentru tenis. Anul acesta a fost plin de bucurie, dar şi de decepţii. Am evoluat accidentată mare parte din timp. Când nu era cotul meu, era genunchiul meu şi, după un anumit meci de la Flushing Meadows, inima mea", a declarat Serena Williams, într-un comunicat în care a precizat că va mai evolua la meciuri demonstrative în acest an, potrivit Mediafax.

Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, anunţase deja că eleva sa ar putea să nu mai evolueze până la finalul anului, pentru că nu mai este motivată după ce a ratat Marele Şelm, prin înfrângerea suferită în faţa italiencei Roberta Vinci, în semifinalele US Open.

Vezi aici detalii: Lovitură de proporții! Serena Williams s-ar putea retrage din tenis

Serena Williams era înscrisă la turneul de la Beijing, unde s-a retras în sferturi anul trecut, şi era calificată la Turneul Campioanelor de la Singapore, unde câștigase în 2015 finala în faţa Simonei Halep.

Retragerea de la Beijing şi de la Turneul Campioanelor nu îi pune în pericol Serenei Williams poziția de lider mondial pe care o ocupă în prezent, cu 11.500 de puncte. Simona Halep, a doua clasată în ierarhia mondială, are 6.780 de puncte, având de apărat peste o mie de puncte până la finalul anului.

La Beijing nu va participa nici rusoaica Maria Sharapova, locul 3 WTA cu 5.691 de puncte, care a câştigat ediţia din 2014.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel