Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului: 9 morţi în tiruri de elicoptere asupra unor jihadişti apropiaţi de SI la Idlib

Tiruri de elicoptere în nord-vestul Siriei au vizat în cursul nopţii jihadişti apropiaţi ai grupării Statul Islamic (SI) în provincia Idlib, făcând nouă morţi, a transmis duminică dimineaţă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit AFP, anunță Agerpres. 

Tirurile a opt elicoptere au vizat după miezul nopţii o casă şi o maşină la marginea satului Barisha, o zonă unde se află 'grupuri apropiate de SI', conform OSDO.

Media americane au relatat la rândul lor moartea liderului SI, Abu Bakr al-Baghdadi, după un raid american în aceeaşi zonă.

"Tirurile au vizat o locuinţă şi o maşină la marginea satului Barisha, unde se aflau grupuri apropiate de SI", a precizat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

"Nu putem conforma şi nici nega prezenţa lui al-Baghdadi" în acest sector, a spus el.

Potrivit lui Rami Abdel Rahmane, atacul a fost 'probabil' desfăşurat de elicoptere ale coaliţiei internaţionale antijihadiste create de Washington în ultimii ani pentru a lupta împotriva SI în Irak şi în Siria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel