Obiectiv turistic la preț de garsonieră. Un castel scos la vânzare pentru 35.000 de euro are nevoie de reparații în valoare de 14 milioane

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Un castel din Shetland (Marea Britanie) este scos la vânzare pentru doar 35.000 de euro - dar orice potențial cumpărător va avea nevoie și de 14 milioane de euro.

 

Vânătorii de imobiliare ar putea cumpăra Castelul Brough Lodge, de pe insula Fetlar, pentru mai puțin decât prețul unui apartament în Glasgow, scrie BBC.

Proprietatea veche de 200 de ani este amplasată pe 40 de acri de teren, cu turnuri înalte, o curte și grădini înconjurate de ziduri.

Dar investitorii au fost avertizați că vor avea nevoie de buzunare adânci pentru a acoperi costul renovărilor necesare.

Brough Lodge Trust a făcut un apel ca un „antreprenor filantropic” să-și asume planul de a transforma locul într-un refugiu de talie mondială.

Propunerile lor ar urma să păstreze clădirea existentă, care datează din 1820, precum și să creeze 24 de dormitoare și un restaurant.

Brough Lodge este o clădire protejată de categoria A de importanță națională și este situată în capătul de nord-vest al orașului Fetlar.

A fost construit de un comerciant numit Arthur Nicholson, care se baza pe arhitectura pe care o văzuse în călătoriile din Franța, Elveția și Italia.

O structură unică pe insula de doar 61 de oameni, a rămas goală din anii 1980, când Lady Nicholson s-a mutat.

Ultimul moștenitor al familiei Nicholson, Olive Borland, a transferat proprietatea către Brough Lodge Trust în 2007 și acum face parte din consiliul de administrație.

De la preluarea proprietății, trustul a cheltuit peste 500.000 de lire sterline din donații pentru etanșare și adăugarea unui nou acoperiș.

Prețul de vânzare, de 30.000 de lire sterline, este substanțial mai mic decât prețul mediu al unei case din Scoția - în august anul trecut, care a fost calculat la 195.391 de lire sterline de către autoritatea HM Land Registry.

Dar trustul estimează că va costa cumpărătorului 12 milioane de lire sterline pentru a finaliza dezvoltarea.

„Viziunea este simplă, dar eficientă”, explică trustul pe site-ul său.

„În cadrul planurilor pe care le-am dezvoltat, caracterul istoric al clădirii ar fi pe deplin respectat”.

Pe lângă faptul că se bucură de priveliști uimitoare ale Mării Nordului, oaspeții de la Brough Lodge vor avea ocazia să facă cursuri de yoga și textile și să experimenteze tradițiile specifice Shetland, de tricotat și țesut.

Veniturile din vânzarea cabanei ar urma să fie direcționate către școlarizarea tricotatului manual pentru copii, păstrând în viață un element cheie al moștenirii artistice a insulelor, spune Brough Lodge Trust.

Pe lângă faptul că aduce turismul pe insulă, trustul a spus că lucrările propuse vor aduce beneficii economice localității, prin crearea a 14 locuri de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel