Obiecte de patrimoniu din Marea Britanie, descoperite în România. Furt de milioane de lire sterline

Procurorii DIICOT au descoperit, în urma unei percheziţii domiciliare efectuate în Neamţ, mai multe obiecte de patrimoniu - cărţi şi manuscrise vechi - despre care există indicii că ar fi fost sustrase din Marea Britanie în perioada 2017 - 2019.

Potrivit unui comunicat al DIICOT remis Agerpres, persoanele suspectate de comiterea faptelor se află în prezent în stare de arest preventiv, pe teritoriul Marii Britanii.

Bunuri de patrimoniu de peste 2,5 milioane de lire sterline

"Bunurile de patrimoniu fuseseră sustrase în ianuarie 2017, în Feltham, Londra. Cărţile, care includ opere din secolul al XVII-lea ale astronomului italian Galileo şi ale lui Isaac Newton, precum şi ale pictorului spaniol din secolul al XVIII-lea Francisco Goya au o valoare totală de peste 2,5 milioane de lire sterline. Aceste opere sunt de importanţă internaţională şi sunt de neînlocuit", se arată în comunicatul DIICOT.

Acţiunea a fost efectuată în baza Acordului Comun de Anchetă "Brookes, încheiat în 2017, la nivelul Eurojust, între România, prin Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizata şi Terorism, şi Marea Britanie - Serviciul De Procuratură al Coroanei şi Poliţia Metropolitană, ulterior fiind extins şi cu Procuratura din Milano - Italia, ocazie cu care au fost organizate mai multe întâlniri de coordonare la care au participat procurori şi poliţişti britanici, români şi italieni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel