Obiect misterios de formă cubică, detectat de roverul chinezesc Yutu-2 pe partea întunecată a Lunii / FOTO

Obiect misterios de formă cubică, detectat de roverul chinezesc Yutu-2 pe partea întunecată a Lunii  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Obiect misterios de formă cubică, detectat de roverul chinezesc Yutu-2 pe partea întunecată a Lunii / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Roverul din China care se află pe partea întunecată a Lunii investighează o structură misterioasă de formă cubică.

Roverul chinezesc Yutu-2 investighează o structură denumită „Mystery House”, localizată în partea îndepărtată a Lunii. Evident, extratereștrii și-au construit cu toții casele în partea îndepărtată a Lunii, dincolo de privirea telescoapelor noastre indiscrete, scrie, într-un mod ironic, IFL Science. Ceea ce nu au luat în calcul, însă, a fost o mică vizită a roverului Yutu-2 din China, care a zărit un obiect intrigant în formă de cub pe suprafața lunii, descris ca o „casă misterioasă” de Administrația Națională Spațială a Chinei (CNSA).

În realitate, ciudata structură este probabil să nu fie altceva decât o bucată de rocă lunară, deși totul va fi dezvăluit în viitorul apropiat, când Yutu-2 va ajunge la obiect pentru o investigație mai atentă. Deocamdată, CNSA pare să se bucure de mica sa descoperire, sugerând că descoperirea ar putea reprezenta „o casă construită de extratereștri după aterizare accidentală”.

În ianuarie 2019, Yutu-2 a devenit prima sondă care a aterizat vreodată pe partea întunecată a Lunii și de atunci a explorat și a trimis înapoi fotografii incredibile. În ultimele 36 de zile lunare (adică ultimii trei ani pământești), roverul a furnizat date de la craterul Von Kármán, unde a observat și ciudata structură, la orizontul nordic, luna trecută.

În 2-3 luni vom afla adevărul despre respectiva structură

Deși este imposibil să excludem categoric posibilitatea unei locuințe lunare, majoritatea dovezilor sugerează că misteriosul cub este probabil doar un bolovan mare care a fost aruncat în poziția sa actuală de un impact de meteorit. Spre deosebire de Pământ, Lunii îi lipsește o atmosferă care să o protejeze de rocile spațiale, ceea ce înseamnă că este în mod constant izbită de diferite corpuri cerești, de aici și abundența craterelor de impact de pe suprafața sa.

Obiectul ciudat se întâmplă să fie situat aproape de mai multe astfel de cratere, iar Yutu-2 se va îndrepta acum spre el pentru a vedea exact ce reprezintă. În ciuda faptului că se află la doar 80 de metri (260 de picioare), apropierea roverului este de așteptat să dureze două până la trei zile lunare (2-3 luni pământești), deoarece drumul este dificil și plin de obstacole.

În plus, faptul că Yutu-2 este alimentat cu energie solară înseamnă că trebuie să se închidă complet în timpul nopților lunare, care sunt destul de lungi Astfel, timpul de așteptare devine și el mai îndelungat.. Totuși, oamenii de știință CNSA speră că scurtul itinerariu spre structură, fără grabă, va merita, deoarece o privire mai atentă asupra „casei misterioase” ar putea dezvălui informații valoroase despre compoziția rocii selenare de sub suprafața Lunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel